Çorum'da ''Birlikte Yaşama Kültürü'' projesi sona erdi

Çorum Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından uygulanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ''Gençlerde Birlikte Yaşama Kültürü'' projesi tamamlandı.Kent Ormanı'nda düzenlenen yemekle sona eren programda...

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da ''Birlikte Yaşama Kültürü'' projesi sona erdi

Çorum Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından uygulanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ''Gençlerde Birlikte Yaşama Kültürü'' projesi tamamlandı.

Kent Ormanı'nda düzenlenen yemekle sona eren programda konuşan proje danışmanı Nihat Keser, ''Bu proje kapsamında 40 Alevi ve Sünni gencimizi bir araya getirerek sosyal,sportif ve kültürel faaliyetler yaparak birbirlerini tanıma ve kaynaşma ortamları oluşturduk.'' dedi.

Anadolu'nun 7 farklı bölgesi nasıl ki farklı renkleri bağrında barındırıyorsa geçmişten günümüze bir o kadarda gönül erlerini barındırdığını ve böylece bu topraklarda sevgi ve hoşgörünün tohumları ekildiğini ifade eden Keser ''Hünkar Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve Yunus gibi gönül erenleri halkın birliğini hakkın birliği saymış, bu topraklarda sevgi tohumlarını yeşertmişlerdir. Bizler bu projeyle çocuklarımızın bu gönül dostlarımızı tanıması, birliğimiz ve dirliğimizin perçinleşmesi için Nevşehir Hacı Bektaş, Konya Mevlana ve Çanakkkale gezileri yaptık. Güçlü ile zayıfın bir kucakta olabileceği Hacı Bektaşı Veli gezisiyle, kim nasıl olursa olsun gönül sofrasını her daim açık olduğunu Mevlana ya, et ile tırnağın bir olduğunu görmek için Çanakkale'ye gittik.'' ifadelerini kullandı.

Katılımcıların yaptıkları Ebru kursu çalışmalarının sergilendiği programda kurs öğretmeni Canan Ercan'a projeye verdiği katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmeli tarafından plaket takdim edildi. Program sonrasında ayrıca katılımcılara İskilip dolması ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar