Çorum'da 3 maden işçisi dualarla toprağa verildi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden İsmail Yıldırım (34), Ramazan Çatar (48) ve Ahmet Erol (35) Çorum'da son yolculuklarına uğurlandı. Karayolu ile getirilen cenazeler ilk olarak babaevlerine uğradı. Türk bayrağına...

Google Haberlere Abone ol
Çorum'da 3 maden işçisi dualarla toprağa verildi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden İsmail Yıldırım (34), Ramazan Çatar (48) ve Ahmet Erol (35) Çorum'da son yolculuklarına uğurlandı. Karayolu ile getirilen cenazeler ilk olarak babaevlerine uğradı. Türk bayrağına sarılı tabutu gören madencilerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

İlk olarak İsmail Yıldırım'ın cenazesi Laçin'de toprağa verildi. Öğle namazı öncesinde önce babaevine ardından Laçin Ulu Camii'ne getirilen Yıldırım, dualar eşliğinde Soma'dan işçi arkadaşlarının da katıldığı cenaze töreni ile ilçe mezarlığına defnedildi. Yıldırım'ın 4 yıl önce uzun süre işsiz kaldığı için mecburiyetten Soma'ya gittiği öğrenildi. Yıldırım, geride gözü yaşlı bir aile 2 yetim çocuk bıraktı.

GÜÇLÜKLÜ YÜRÜYEN İŞÇİNİN 80 YAŞINDAKİ BABASI VALİNİN MAKAM ARABASINA BİNDİRİLDİ

Soma'da madende yaşamını yitiren diğer işçiler Ramazan Çatar ile Ahmet Erol'un cezanesi ise Dodurga'da aynı camiden kaldırıldı. Çatar'ın emekliliğine 6 ay kaldığı, ailesine telefonda, 'Soma beni yordu. Az kaldı.' dediği öğrenildi. Çatar'ın cenazesi Dodurga Devlet Hastanesi morgundan alınarak, helallik alınması için önce babaevine, ardından Kızıltepe Camii'ne getirildi. Ramazan Çatar'ın babası cenazede gözyaşlarına hakim olamadı. Ahmet Erol'un cenazesi de, babaevinden helallik alınmasının ardından yine aynı camiye getirildi. Ahmet Erol'un babası 80 yaşındaki Hüseyin Erol, cenaze namazında elindeki bastona dayanarak güçlükle durdu. Daha sonra öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından işçiler ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazı sonrasında Ahmet Erol'un babası Hüseyin Erol, bir süre zorlanarak cenazelerin arkasından gitmeye çalıştı. Durumu fark eden Çorum Valisi Sabri Başköy'ün uyarısı üzerine polisler Hüseyin Erol'un koluna girerek Vali Başköy'ün makam aracına bindirdi.

Her iki ilçedeki cenaze törenlerine Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile birlikte askeri ve mülki erkan katıldı.

CİHAN

Yorumlar