Çorum'a Engelli Eğitim Merkezi yapıldı

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelli Eğitim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çorum'a Engelli Eğitim Merkezi yapıldı

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelli Eğitim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve beraberindekiler merkezi gezerek gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Yeni devletin yeni vizyonuna uygun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ''Devletteki bu değişimi evinde özel öğretmenden eğitim alan öğrenci de ve engelli vatandaşlarımıza bakan yakınları için maaş alan da bilmektedir. Bakın ilimizde binden fazla engelli vatandaşımız eğitim görüyor. Toplam 9 adet rehabilitasyon merkezimiz var. İşte ailelerimizin refah seviyesindeki artış beraberinde eğitim artıyor dolaylı olarak da engellilik oranı düşüyor.'' diye konuştu.

TÜİK VERİLERİNE TEPKİ

TÜİK'in açıkladığı bir veriyi de değerlendiren Başkan Külcü, ''Ben gazetelerde okudum Türkiye'de en fazla engelli sayısının olduğu ikinci şehir olarak belirtiliyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'müzün verilerine göre şehrimiz de 16 bin 200 engelli vatandaşımız olduğu belirtiliyor. Ancak TÜİK verileri dahil Türkiye'de engelli oranın da doğru tespitler asla yapılamamaktadır. Bu oranlar doğru olarak kabul edilemez.'' dedi.


CİHAN

Yorumlar