'Çorum olayları'nda hayatını kaybedenler anıldı

1980 yılında yaşanan 'Çorum olayları'nda hayatını kaybeden 57 kişi için olayların 34'üncü yılında anma töreni yapıldı. Düzenlenen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılırken, atılan sloganlarda darbe yapanlardan hesap sorulması gerektiği...

Google Haberlere Abone ol
'Çorum olayları'nda hayatını kaybedenler anıldı

1980 yılında yaşanan 'Çorum olayları'nda hayatını kaybeden 57 kişi için olayların 34'üncü yılında anma töreni yapıldı. Düzenlenen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılırken, atılan sloganlarda darbe yapanlardan hesap sorulması gerektiği belirtildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüş Bahabey Caddesi üzerinden Gazi Caddesi'ni takip ederek Hürriyet Meydanı'na çok sayıda vatandaş yürüdü.

Mayıs-Temmuz ayları arasında meydana gelen olaylarda 57 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaş yaralanmıştı. Çorum olaylarının ardından 34 yıl geçti. Onlarca vatandaş sokaklarda Alevi-Sünni kardeşliğine vurgu yaparken, ilde bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra bazı siyasi partiler de anma törenine katıldı.

Meydandaki konuşmaların ardından Alevi Kültür Merkezi Çorum Şubesi'nde program düzenlendi. Burada konuşan Merkez Başkanı Nurettin Aksoy, 1980 darbesi öncesinde Çorum'da hayatını kaybeden vatandaşların anılması için toplanıldığını kaydetti.

Olayların faillerinin halen ortaya çıkartılmadığını ifade eden Aksoy, katliamlarla Türkiye'nin yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Alevi Kültür Merkezi'nde ise Semah gösterisi düzenlendi. Buradaki programa da CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ile Hüseyin Aygün katıldı.

CİHAN

Yorumlar