Çorlu Zabıtası, pastane ve kafeteryaları denetledi

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son olarak pastane ve kafeteryalarda fiyat tarifesi bulunup bulunmadığını kontrol etti. Yapılan denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Çorlu Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Çorlu Zabıtası, pastane ve kafeteryaları denetledi

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, son olarak pastane ve kafeteryalarda fiyat tarifesi bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, personel artışıyla birlikte daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet verdiklerini ifade ederek, düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde zabıta yönetmeliği, ilgili mevzuatlar hakkında ve iletişim – vatandaş memnuniyetine yönelik eğitim verildiğini belirtti. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini büyük bir titizlik içerisinde yürüttüğünü dile getiren Uçar, söz konusu denetimlerde işyeri açma- çalıştırma ruhsatlarının ve hafta sonu çalışma izinlerinin olup olmadığını da kontrol ettiklerini söyledi. Zabıta Müdürlüğü'nün çağımızın tüm teknolojik imkanlarını kullandığını belirten Uçar, yapılan denetimlerde ilan ve reklam vergilerinin zamanında ödenip ödenmediğini, gereken hallerde tahakkuk yapıdığını ifade etti.

Pazaryerlerinin denetlenmesine de büyük önem verdiklerini ifade eden Uçar, "Pazartesi ve Salı pazarları başta olmak üzere pazaryerlerinde faaliyet gösteren esnafların, belediye encümeninin belirlemiş olduğu kapanma saatlerine riayet edip etmedikleri, tezgahlarını zamanında kapatıp kapatmadıkları da kontrol ediliyor. Kapanma saatlerine riayet etmeyen pazar esnafına cezai işlem uygulanıyor. Bundan sonra da hem işyerlerinde hem de pazaryerlerinden vatandaşların rahat ve huzurlu alışveriş yapabilmeleri için gerekli şartların sağlanması hususunda kontrollerimiz artarak devam edecek. Yapılacak denetimlerde Zabıta yönetmeliği ve mevzuatlar doğrultusunda gerekli müeyyideler uygulanacaktır." dedi.

CİHAN

Yorumlar