Çöplük ıslah edilince sokak köpekleri şehir merkezine indi

Samsun’un Terme ilçesinde şehir çöplüğünün ıslah edilmesi çalışmaları sonrasında çöplükten beslenen köpekler şehir merkezine indi. Gruplar halinde dolaşan köpekler özellikle küçük yaştaki çocukları ve bayanların korkulu rüyası...

Google Haberlere Abone ol
Çöplük ıslah edilince sokak köpekleri şehir merkezine indi

Samsun’un Terme ilçesinde şehir çöplüğünün ıslah edilmesi çalışmaları sonrasında çöplükten beslenen köpekler şehir merkezine indi. Gruplar halinde dolaşan köpekler özellikle küçük yaştaki çocukları ve bayanların korkulu rüyası haline geldi. Köpek saldırılarından korkan Fatih Ortaokulu öğrencileri, tehlikenin önemine dikkat çekmek için 2 bin 387 kişinin destek verdiği dilekçeyi Belediye Başkanı Şenol Kul’a verdi.

Öğrencileri temsilen söz alan öğrencilerden Abddurahim Sarpkaya, “Okulumuz çevresinde, mahallemizde, çarşı merkezinde ve oyun alanları ile parklarda yaşayan sokak köpeklerinin sayısı gittikçe artıyor. Bu artışı fark ederek sokak hayvanların sağlıklı yaşaması ve insanlara verebilecek zararlarından dolayı konuya dikkat çekmek için başlattığımız imza kampanyasıyla birlikte belediyeden konuyla ilgili yardım istiyoruz." dedi.

Çocukları makamında karşılayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise öğrencilerin duyarlılığına teşekkür ederek, “Öğrencilerin toplumun sosyal alanlarında yaptığı bu türlü farkındalık çalışmaları bizim eksik kalan yönlerimizi gösterdiği için çok önemli. Bu konu ile ilgili daha önce de öğrencilerimiz tarafından sokak hayvanları için barınak yapılması istedi. Biz belediye olarak söz verdik, şimdi sizin bize verdiğiniz mesajla bu konunun bir an önce planlanması ve yapılması şart oldu dedi. Kul, sokak hayvanları özellikle çöp alanının ıslah çalışmaları başlamasıyla birlikte alana çöp dökülmesini durdurduk. Şimdi aç kalan köpekler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar