Coplanan köylüler AK Parti’ye yüzde 81 oy desteği vermiş

Rize'nin İkizdere ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatına tepki için oturma eylemi yaparken jandarma tarafından coplanan Şimşirli köyü sakinlerinin, 30 Mart’taki yerel seçimde AK Parti’ye yüzde 81’lik oy desteği verdiği ortaya...

Google Haberlere Abone ol
Coplanan köylüler AK Parti’ye yüzde 81 oy desteği vermiş

Rize'nin İkizdere ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatına tepki için oturma eylemi yaparken jandarma tarafından coplanan Şimşirli köyü sakinlerinin, 30 Mart’taki yerel seçimde AK Parti’ye yüzde 81’lik oy desteği verdiği ortaya çıktı.

Coplama olayı, İkizdere'de geçen cumartesi günü yaşanmıştı. Köylerinde yapılan HES inşaatına tepki için oturma eylemi yapan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, jandarma tarafından coplanmış, olayda 20’den fazla köylü yaralanmıştı. HES firması tarafından yapılan şikayet üzerine dün ‘iş ve çalışma hürriyetini ihlal, ‘tehdit ve hakaret’, ‘müessir fiil’, ‘işyeri dokunulmazlığını ihlal’ suçlamasıyla yargı önüne çıkan köylüler, köylerinden 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti’ye yüzde 81’lik oy çıktığını söyledi. Köylülerin verdiği bilgiye göre seçimlerde AK Parti, köydeki 82 geçerli oydan 67’sini aldı, MHP’ye 2, CHP’ye 3, BTP’ye 1, İP’e 5 oy çıktı.

Köyün eski muhtarı Ali İhsan Uzun, “30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde köyümüzden AK Parti’ye yüzde 81’lik bir oy çıktı. Hükümet yetkilileri bize 10 megavatın altındaki alanlarda HES yapılmayacağının sözünü vermişti ama sözler tutulmadı. Olayda ben de darp edildim. Bizim için dış yaralanmalar hiç önemli değil. İçimiz yaralandı ve bundan sonra kolay kolay yarası geçmeyecek. HES projesinin durdurulduğunu söylüyorlar ama HES çalışanları hala o bölgede hafriyat çıkartıyorlar. Bizim kişilere, makamlara karşı bir saygısızlığımız yok. Hakkımızı bir şekilde savunacağız. Mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.” dedi.

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz ise “Şimşirli köyü halkı ‘Başbakan bizi bu HES işinden kurtarsın' diyor. Bu işin arkasında duran zaten Başbakan Erdoğan. Bu HES’i yaptıran da Başbakan. Hükümet, Şimşirli’de yapılan HES firması yetkililerine, ‘çevreyi çok kirletmeden, çevredekilere duyurmadan bu işi devam ettirin’ diyor. Bu HES’leri yaptıran güç AKP’dir. Jandarma halka saldırma cesaretini kimden alıyor? Hükümetten alıyor. Başbakan sadece PKK ve İmralı canisine verdiği sözleri tutuyor. Şimşirli köyü halkına verdiği sözü tutmuyor. Vatandaşın artık AKP’ye bir uyarı vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HES eyleminde darp edilen köylülerden Nermin Bir, geçtiğimiz gün CHP’li vekillerin kendilerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Hükümet neden Doğu’yu görmüyor? PKK yol kesiyor, haraç kesiyor. Buna oy verenleri Allah’a havale ediyorum. Kendisini de.” demişti.

CİHAN

Yorumlar