Cop ve gazla eylemci kovalayan polisler 10 kişiyi gözaltına aldı

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’na yürümek isteyen grubu polis ekipleri, coplar ve biber gazı ile engelledi.

Google Haberlere Abone ol
Cop ve gazla eylemci kovalayan polisler 10 kişiyi gözaltına aldı

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’na yürümek isteyen grubu polis ekipleri, coplar ve biber gazı ile engelledi. AK Parti’den sonra eylemi sürdürmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na gitmek isteyen kalabalığı polisler yine cop ve biber gazı ile kovaladı. Kovalamaca esnasında tekmeler ve tokatlar havada uçuştu. Polislerin, kaçanlar arasından yakaladığı ilk belirlemelere göre 10 kişi gözaltına alındı.

Dev-Lis adlı grubun üyeleri, önce ‘Tabletçi değil bilimsel eğitim istiyoruz’ sloganları atarak, Kızılay Kocatepe semtinde bulunan AK Parti'nin il binasına yürüyüşe geçti. Önlem alan Çevik Kuvvet polisleri, kalabalığın yürüyüşünü, parti binası önünde barikat kurarak engellemek istedi. Grup, aşmak için barikata yüklenince polisler de eylemcilere coplar ve biber gazı ile müdahale etti. Yaşanan arbedeye destek için takviye polis ekibi istendi.

Göstericiler, eylemlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nda sürdürmek için harekete geçince, Çevik Kuvvet polisleri bu kez de kalabalığın peşinden koştu. Polisler, kovalamaca esnasında coplar ve biber gazını yine kullanmayı sürdürdü. Tekme ve tokatların da havada uçuştuğu kovalamacada polis, ilk belirlemelere göre yakaladığı 10 kişiyi göz altına aldı.


CİHAN

Yorumlar