ÇOMÜ'ye Tübitak Desteği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner 30'un üzerinde projelerinin TÜBİTAK'tan destek aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ'ye Tübitak Desteği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, en fazla proje üreten üniversitelerden biri olduklarını belirterek, 30'un üzerinde projelerinin TÜBİTAK'tan destek aldığını söyledi. Bir üniversitenin proje üretmesinin önemli olduğunu belirten Laçiner, 2012 yılında ÇOMÜ’nün Türkiye’deki 170’ten fazla üniversite arasında ilk 10’a girmeyi başardığını açıkladı. Başarılarını arttırarak devam ettireceklerini vurgulayarak, "2012’de TÜBİTAK’tan en çok proje alan yedinci üniversite olduk. Bu rakam, ÇOMÜ’nün tarihi boyunca elde edebildiği en yüksek seviyeydi. Son üç yılda alınan proje sayısı, ÇOMÜ’nün geçmiş dönemde TÜBİTAK’tan aldığı proje sayısını bile geçiyor. TÜBİTAK projelerindeki başarılarımız, 2013 yılında artarak devam etti. Şu an için 30’un üzerinde projemiz TÜBİTAK’tan geçti, 2013 başvurularına olumlu cevaplarda önümüzdeki günlerde yeni sevindirici haberler de gelebilir. Aynı başarıları 2014 yılında da bekliyoruz." dedi.

TÜBİTAK’tan proje almanın bir üniversite için çok önemli bir başarı göstergesi olduğunu belirten Rektör Laçiner, şunları kaydetti: "TÜBİTAK, bilimi desteklemede çok cömert bir kuruluş. ÇOMÜ gibi üniversiteler, geçmişte bu projelerden yeterince pay alamıyorlardı. ÇOMÜ’nün son üç yıllık performansı, bu durumun kırılmasına iyi bir örnek oldu. Alınan her bir proje, aynı zamanda yüz binlerce liralık maddi destek demek. ÇOMÜ, projeler sayesinde milyonlarca liralık desteği almış oldu. Altyapımız daha güçlü hale geldi. Altyapı geliştikçe yeni projeleri almak daha da kolaylaşıyor. Başka bir deyişle 2012 ve 2013 yıllarındaki başarılar, 2014 ve sonraki yıllarda yapılan başvuruların olumlu sonuçlanmasını sağlıyor. TÜBİTAK’tan proje almayı başaran ÇOMÜ’lü tüm bilim insanlarını tebrik ediyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum."

Yorumlar