ÇOMÜ'nün makale sayısında büyük artış

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'nin, 2013 yılında Web of Science dergilerinde kendi makale rekorunu kırdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ'nün makale sayısında büyük artış

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'nin, 2013 yılında Web of Science dergilerinde kendi makale rekorunu kırdığı belirtildi. 2010 yılından önce 300’ün altında makale yayımlayabilen ÇOMÜ’lü akademisyenler, son üç yılda bu sayıyı 300’ün üzerine taşıdı. 2011’de 351, 2012'de 325 makaleye ulaşılırken 2013'tekilerin 400’ü bulabileceği ifade ediliyor.

Bilimsel yayınlar alanında bilgi veren ÇOMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı İsmail İşleyen, 10 Şubat 2014 itibariyle makale sayısının 372 göründüğünü belirterek, 2013 tarihli olanların da sisteme girmesi ve dergilerin yayımlanmasıyla rakamın 400'ü bulabileceğini söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise söz konusu artışı bilimsel yayınlar alanındaki başarılarının bir del iliolarak gördüklerini ifade etti. Laçiner, "ÇOMÜ, her alanda atılım içinde. Uluslararası bilimsel yayın sayısı ve alınan atıflar, bilimsel niteliğin önemli ölçütleri arasında. Her iki alanda da büyük bir iyileşme söz konusu. Üniversitemizde süregelen yeniden yapılanma, başarımıza başarı katıyor ancak asıl güzel haberleri birkaç yıl içinde alacağız. Bu rakamları başarılı bulan arkadaşlarımız, üç dört yıl sonraki rakamlarımız karşısında çok daha fazla sevinecekler. Son üç yıldır ÇOMÜ, indeksli uluslararası dergiler sınıfında 300’lü sıralarda makale üretiyordu. Görünen o ki artık 400 bandına giriyoruz. 2015 sonrası hedefimiz ise bin rakamına olabildiğince yaklaşabilmek. Bu konuda en büyük güvencemizse güçlenen Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi. Bu fakültelerimiz, henüz tam olarak istediğimiz düzeyde devrede değiller. Onların da devreye girmesiyle birlikte yayın sayısında olağanüstü artışlar beklenmelidir." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar