ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temeli atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temeli törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temeli atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Tıp Fakültesi Hastanesi’nin temeli törenle atıldı. Törene Milletvekili Mehmet Daniş, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Fatma Sağlam Olcaytu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, üniversite yöneticileri, kurum, kuruluş ve siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel katıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Coşar, törende yaptığı konuşmada Çanakkale’nin ve kendilerinin rüyalarından birisinin gerçekleşmesine şahit olduklarını söyledi. Yıllardır devam eden gayretlerin ve çabaların sonuca ulaşıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Rektör Laçiner ise çok somut bir yatırım yapıldığını, Çanakkale’nin kaderini değiştirebileceğini ifade etti. Laçiner, "Çanakkale tarihindeki en önemli anlardan bir tanesi de bugünkü temel atma törenimizdir. Yani nasıl ki 1915 yılında bir vatan müdafaası gerçekleştirilmiş, deniz zaferi kazanılmıştır, bu zafer çok mühim bir tarihtir, nasıl ki kara savaşı kazanılmıştır, bu da çok mühim bir tarihtir, nasıl ki Çanakkale’ye bir üniversite kurulmuştur, o da yine Çanakkale’nin kaderini değiştirecek çok büyük bir yatırımdır, nasıl ki Çanakkale’ye bir devlet hastanesi, sigorta hastanesi kurulmuştur, yine bunlar da çok önemli yatırımlardır. Bugün onlar gibi önemli, Çanakkale’nin kalkınmasında kilometre taşlarından biri diyebileceğimiz tarihi bir yatırımla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Daha sonra 90 bin metrekarelik yeni hastane binasının temeli atıldı. CİHAN

Yorumlar