ÇOMÜ Rektörü Laçiner: Milletvekili Ali Sarıbaş suç işlemektedir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın, verdiği son soru önergesiyle suç işlediğini iddia etti: "Bir kişinin şahsi husumeti, kurumlara zarar verecek boyutlara ulaşmamalıdır.

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ Rektörü Laçiner: Milletvekili Ali Sarıbaş suç işlemektedir

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın, verdiği son soru önergesiyle suç işlediğini iddia etti: "Bir kişinin şahsi husumeti, kurumlara zarar verecek boyutlara ulaşmamalıdır. Mahkemeleri bu şekilde baskı altına alma gayreti, bir milletvekiline yakışmamaktadır." dedi.

Milletvekili Sarıbaş'ın, eski rektör görevinden ayrıldığı günden beri ÇOMÜ’yü karaladığını belirten Prof. Dr. Laçiner, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Temelsiz iddialar TBMM’nin yüce çatısı altında defalarca tekrarlanmış, hattâ Sarıbaş kendi ilinin üniversitesini tüm Türkiye önünde ve Meclis'te karalayan, tarihteki ilk milletvekili olmuştur. Bu husumetin nedenlerini bilemiyoruz ancak Sayın Sarıbaş’ın üniversite karşıtı eylemleri, Çanakkale’ye ve kurumumuza zarar verecek boyutlara gelmiştir. Sarıbaş, son olarak vermiş olduğu soru önergesinde Çanakkale İdare Mahkemesi’ni hedef almaktadır. Mahkeme başkanının üniversitemiz yöneticileriyle yakın arkadaş olduğunu iddia eden Sarıbaş, mahkemenin bu nedenle yanlı kararlar verdiğini iddia etmektedir. Bu iddiaların hepsi yalandır ve söz konusu iftiralar, Çanakkale İdare Mahkemesi’ni üniversite hakkında aleyhte baskı altına almak maksadıyla yapılmaktadır."

Mahkemelerin bu şekilde baskı altına alınmasının, kabul edilemeyecek bir hukuk ihlâli olduğunu vurgulayan Rektör Laçiner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel seçimler öncesinde üniversitemizi siyasete çekme çabaları, çok çirkin bir girişimdir. Hele hele mahkemeleri 'o senden, bu benden' şeklinde ayırmak, saygısızlığın ötesinde kanunen suçtur. Ali Sarıbaş, Çanakkale İdare Mahkemesi’ni kurumumuz aleyhine kararlar alması için siyaset kanallarını kullanarak baskı altına almaya çalışmaktadır. Oysa ki kendisinin iddia ettiği gibi Çanakkale İdare Mahkemesi’ndeki saygıdeğer hakimlerle veya herhangi bir çalışanıyla ÇOMÜ yetkilileri arasında herhangi bir özel ilişki bulunmamaktadır. Ayrıca Çanakkale İdare Mahkemesi’nin geçmiş dönemlerdeki kararları ile bugünkü kararları arasında da anlamlı bir değişiklik söz konusu değildir. Kaldı ki her türlü yasal hak talebinde, üst mahkemelere gitme hakları da kullanılmaktadır. Sayın Ali Sarıbaş’ın ÇOMÜ’ye dönük husumetinin vardığı nokta ürkütücüdür. Henüz bir kez bile olsun üniversiteye uğramamış, bir tek yetkilisiyle görüşmemiş bir kişinin, Çanakkale’nin gözbebeği haline gelmiş bir kurum hakkında, hiçbir kanıt ortaya koymaksızın attığı iftiralar kaygı vericidir." CİHAN

Yorumlar