ÇOMÜ ile TSE arasında işbirliği protokolü imzalandı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü'nün düzenlemiş olduğu "Çanakkale’de Kalite Rüzgarı" isimli organizasyonda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ ile TSE arasında işbirliği protokolü imzalandı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü'nün düzenlemiş olduğu "Çanakkale’de Kalite Rüzgarı" isimli organizasyonda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı. Etkinliğe Vali Ahmet Çınar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, TSE Bursa Kalibrasyon Laboratuvar Müdürü Mustafa Ekin ile oda başkanları ve sanayiciler katıldı. Açılış konuşmalarını, Yüksel ve Ekin yaptı.

Güven Barış Yüksel, TSE'nin gelişiminden bahsederek, uluslararası standardizasyonu sağlayan kurumlar arasında faal görev üstlendiğini belirtti. Özellikle uygunluk değerlendirme faaliyetinin önemine değinerek, Çanakkale’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde rekabet gücünün arttırılmasının önemli olduğunu, bunun da standartların belirlenmesinden geçtiğini ifade etti. Mustafa Ekin ise TSE’nin payının artmasında sanayicilerin vereceği desteğin önemli olduğunu belirterek, hedeflerinin standartları uygulayan bir kurum olmaktan, standartlar koyan bir kurum haline gelmek olduğunu ifade etti. Ekin, TSE olarak işbirliklerinin geliştirilmesine önem verdiklerini de söyledi.

Daha sonra işbirliği protokolü, Rektör Yardımcısı Gülendam ve Laboratuvar Müdürü Ekin tarafından imzalandı. Ardıdan ÇTSO, Biga Sanayi ve Ticaret Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret Borsası ile TSE arasında da Kalibrasyon İşbirliği Protokolü yapıldı. İmza törenlerinden sonra TSE belgeli firmalara plaket verildi. Ayrıca Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından, “3. Göz İstatistik” konulu bilgilendirme eğitimi yapıldı. CİHAN

Yorumlar