ÇOMÜ ile ÇATOD turizmde işbirliği yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
ÇOMÜ ile ÇATOD turizmde işbirliği yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Fakültede düzenlenen imza törenine ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aziz Kılınç, ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Dekan Kılınç, fakültenin toplumun neredeyse her kesimine hitap ettiğini belirterek, Çanakkale için önemli olduğunu vurguladı. Çanakkale’nin turizmle özdeşlemesi gerektiğinin altını çizen Kılınç, yerli turistlere Akbaş Şehitliği, Kumkale Şehitliği gibi çoğu insanın bilmediği yerlerin de tanıtılması gerektiğini ifade etti. Rektör Yardımcısı Özdemir ise Çanakkale’nin sadece şehitlik ve Truva’dan ibaret olmadığını, ziyaretçileri diğer değerlerle de tanıştırmak gerektiğini vurguladı. Düzenlenen geniş çaplı organizasyonların öğrencilere çeşitli fırsatlar sunduğunu dile getirerek, turizm konusunda girişimci olmaya teşvik etti. ÇATOD Başkanı Pazarbaşı da derneklerinin konaklama kısmıyla ilgili olduğunu, turizmin ulaşım, yiyecek, eğlence ve sağlık gibi birçok dalı içerdiğini, öğrencileri yetişmiş insan gücü açısından önemsediklerini aktardı. Pazarbaşı, “Turizmde de her şeyde olduğu gibi en önemli faktör insan. Çok iyi tesisler yapabiliriz ama orasını işletemedikten sonra, 'hoşgeldin' demesini bilemedikten sonra o tesisin hiçbir amacı yoktur. Onun için üniversitede yetişen sizler, bizim için çok önemlisiniz.” dedi.

Protokol çerçevesinde ÇATOD üyesi otellerle ÇOMÜ Turizm Fakültesi idari ve akademik personeli ve öğrencileri arasında yakın işbirliği hedefleniyor. CİHAN

Yorumlar