Çolpan İlhan, Pazar günü toprağa verilecek

Dün gece sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çolpan İlhan, Pazar günü toprağa verilecek.Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İlhan, Pazar günü 10.30'da Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenecek töreninin...

Google Haberlere Abone ol
Çolpan İlhan, Pazar günü toprağa verilecek

Dün gece sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çolpan İlhan, Pazar günü toprağa verilecek.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İlhan, Pazar günü 10.30'da Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenecek töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki eşi Sadri Alışık'ın mezarının yanında toprağa verilecek.

Çolpan İlhan Kimdir?

Çolpan İlhan, 8 Ağustos 1936, İzmir'de doğdu. Lise eğitimine Balıkesir Lisesi'nde başlayan İlhan, Kandilli Kız Lisesi'nden mezun oldu. Ardından İlhan, İstanbul Belediye Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu. Bu sırada arkadaşları ile birlikte "Akademi Tiyatrosu" adıyla bir tiyatro grubu kurdu. 1957 yılında ilk sinema filmi Kamelyalı Kadın'da başrol oynadı. Aynı yıl içinde Küçük Sahne'de Münir Özkul ve Uğur Başaran ile "Sevgili Gölge" adlı oyunda rol aldı. Birçok tiyatro oyununda rol alan İlhan, oğlu Kerem'in doğması ile tiyatroya ara verdi. 1960'ların ortasında sinema filmleri ile sanat yaşantısına geri döndü ve 300'e yakın filmde rol aldı. 1970'lerin sonlarına kadar sürekli filmlerde başrollerde oynayan İlhan daha sonra moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.

Çolpan İlhan, şair Attilâ İlhan'ın kızkardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesidir. Kültür Bakanlığı tarafından 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen oyuncu, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin kurucusudur.

CİHAN

Yorumlar