‘Çok yediği halde kilo almayan insanlar risk grubunda’

‘Can Boğazdan Çıkar’ kitabının yazarı Mehmet Ali Bulut, çok yemek yediği halde kilo almayan insanların risk grubunda olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
‘Çok yediği halde kilo almayan insanlar risk grubunda’

‘Can Boğazdan Çıkar’ kitabının yazarı Mehmet Ali Bulut, çok yemek yediği halde kilo almayan insanların risk grubunda olduğunu ifade etti. Bulut, “300 gramdan fazla yiyen biri, asabiyete kapılmıyor ve sivilce gibi sorunlarla karşılaşmıyorsa bağışıklık sistemini kaybetmiştir. Durum hakikaten önemlidir.” dedi.


Moral FM’de Kadınca Kararınca programına konuk olan Bulut, beslenme alışkanlıklarına dair açıklamalarda bulundu. Bulut, beslenme araştırmalarında geçirdiği rahatsızlıkların önemli rol oynadığını dile getirdi. Kan gruplarına göre beslenme konusunda ilk olarak kendini ele alan Mehmet Ali Bulut, bu esnada çok ciddi kaynaklara ulaştığını, Kuran-ı Kerim ve sünnete uygunluk adına delillere rastladığını belirtti.

Fıtrata göre beslenmeyi savunan Bulut, doğru beslenmenin maddi manevi bir önem taşıdığına temas etti.

Karışık ve çok yemek yeme alışkanlığını dayatma olarak yorumlayan Bulut, “Bir insana gün içinde gerekli olan gıda 300 gramdır.” dedi. Fazla yenen her gıdanın vücuda yük olduğunu anlattı.

Açlık uygulamanın yararlı olduğuna kanaat getiren Bulut, bu anlamda zamanın iyi belirlenmesi gerektiğini vurguladı; “Hicri ayın 13, 14, 15’ünde ay dolunaydır kan basıncı fazladır, çok açlık duyulmaz o günlerde açlık yapmada yarar var. Her 10 günde bir 24 saat oruç tutmak faydalıdır. Vücutta esas sorun toksinlerdir bu vesile ile bunlardan arınmış olunuyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar