''Çok uğraştık ama olmadı''

Zonguldak'ta, 1 senedir lösemi tedavisi gören 11 yaşındaki Melisa Kar, ilik nakli beklediği sırada durumu ağırlaşması sebebiyle hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
''Çok uğraştık ama olmadı''

Ev kadını Çiğdem ve kamu kurumunda şoför Erkan Kar'ın 2 çocuğundan büyüğü Melisa Kar, 1 yıl önce halsizlik şikayetiyle ailesi tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Kan değerlerinin düşük çıkması üzerine İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Kar'a, yapılan tetkiklerinde lösemi tanısı konuldu. Hastanede tedavi gören Melisa Kar'a ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Ancak geçen süre içerisinde uygun ilik bulunamadı. Evde ilaç tedavisi gören ve belli aralıklarla hastaneye kontrole giden Melisa Kar'a 1 ay önce Almanya'dan uygun ilik bulundu. Bunun üzerine hastaneye götürülen Melisa Kar'ın durumu, nakil yapılması için kan değerlerinin normale dönmesi beklenirken 1 hafta önce ağırlaştı. Yoğun bakıma alınan Kar, önceki gün yaşamını yitirdi.
Hastalığı sebebiyle 1 yıldır evde eğitim gören ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminde takdir belgesi alan Yayla Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Melisa Kar'ın ölümü, kentte büyük üzüntüye yol açtı. Melisa Kar'ın cenazesi, dün Acılık Hz. Ali Camisi'ne getirildi. Cenazeye İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Emin Palancı, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. 45 yaşındaki Erkan Kar, cenaze namazında kızının tabutuna başını koyarak gözyaşı döktü. Melisa Kar'ın cenazesi, cenaze namazından sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.
YAVRUM GİTTİ, KURTARAMADIK
Çiğdem ve Erkan Kar çifti de kızlarını kaybetmenin acısıyla yıkıldı. Çiğdem Kar, kızının rahatsızlığının halsizlikle başladığını, hastanede kan değerlerinin düşük çıkması üzerine de İstanbul'a götürdüklerinde ilik nakli olması gerektiğinin ortaya çıktığını söyledi. 1 ay önce uygun ilik bulunduğunu, ancak kızının durumunun ağırlaşması nedeniyle nakilin gerçekleşmediğini belirten Çiğdem Kar, şöyle konuştu:
"Yavrum gitti, kurtaramadık. Çok uğraştık ama olmadı. Yavrum çok acı çekti. Oradaki çocuklar çok acı çekiyor. Aileleri de öyle. Allah onlara kolaylık versin. O çocukların acıları dinsin, herkes ilik bağışı yapsın. Artık onlara dua ediyorum. Onlar kurtulsun, benim yavrum gibi acı çekmesinler. Onlar hep ilik bekliyor. En büyük hediye onlara ilik bulunması. Melekler ölmesin. Yavrucaklar kurtulsun, anneler üzülmesin. Benim bebeğim dayanamadı, ilik nakline gidemedi."
Erkan Kar da "Çocuğumuzu kurtaramadık. Herkes bağışta bulunsun. Benim kızım için çok insan bağış yaptı. Bebeğim için birçok insan kan verdi. Bu kanlar başka çocuklara şifa olur inşallah. O çocuklara ilik bulunur inşallah" dedi.







Yorumlar