Çok sayıda eylemci gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruplarla polis arasında yer yer gerginlikler devam ediyor. Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'nde de uzun süre polisle karşı karşıya gelen göstericiler, biber gazı ve su sıkılarak...

Google Haberlere Abone ol
Çok sayıda eylemci gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruplarla polis arasında yer yer gerginlikler devam ediyor. Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'nde de uzun süre polisle karşı karşıya gelen göstericiler, biber gazı ve su sıkılarak dağıtıldı. Çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı olaylarda ortalık savaş alanına döndü.

Mecidiyeköy çevresinde sabah saatlerinden buyana devam eden gerginlik zaman zaman çatışmaya dönüştü. Polise taş atan ve yola barikat kuran göstericiler, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtılmaya çalışıldı. Ancak her defasında göstericiler ara sokaklarda toplanarak yeniden harekete geçti. Ortaklar Caddesi üzerinde toplanan kalabalık bir gösterici grubu yola çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Polise taş ve misket atan göstericileri TOMA'lar (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Bazı göstericiler sıkılan sudan kurtulmak için çevredeki binalara girdi. Ancak onlar da sıkılan boyalı ve tazyikli sudan nasibini aldı.

Ortaklar Caddesi boyuncu devam eden gösterilerde polisler aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan göstericiler üst aramaları yapılarak polis araçlarına alındı. Olaylar sırasında reklam panoları, otobüs durakları ve cadde üzerinde bulunan araçlar zarar gördü.

CİHAN

Yorumlar