Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlediği Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı başladı.

Google Haberlere Abone ol
Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile düzenlediği Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı başladı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ bilgi teknolojilerinin şehrin kullanımına sunulmasının önemine işaret etti.

Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı'na 30 büyükşehir belediyesinin yanı sıra, çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Eren, çalıştayın 'Birlikte Çalışalım' sloganıyla yapıldığını belirterek, karşılıklı paylaşım ile önemli mesafeler katedileceğine inandığını söyledi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör 30 Mart'ta yapılacak seçimler sonrası Türkiye nüfusunun yüzde 93'ünün belediye sınırları içinde, yüzde 76'sının ise büyükşehir belediyeleri sınırları içinde yaşayacağını belirterek, büyükşehir belediyelerinin hizmetlerinde yapacakları iyileştirmelerin vatandaşların refahı üzerinde direk etki göstereceğini kaydetti. Güngör, belediyelerin bilgi teknolojileri açısından eksiklikleri olduğunu da belirterek bu konuda yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ise sözlerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek başladı. İletişim ve bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir ortamda bu sistemleri şehrin kullanımına açmak gerektiğini ifade eden Altuntuğ, "Görüyoruz ki, üniversitelerde de coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili dersler verilmeye başlandı. Bunun geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilgi teknolojilerinden yoğun bir şekilde faydalanıyoruz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi ve çeşitli kurumlardan gelen uzmanlar sunumlar yaptı. Çeşitli oturumlarla devam edecek çalıştay 11 Ocak Cumartesi günü sona erecek.
CİHAN

Yorumlar