Çocuklarla ilgili olumsuz olayların temelinde aile var

Pedagog Adem Güneş, özellikle son günlerde çocuklarla ilgili olumsuz olaylara sıkça rastlandığını ifade ederek, “Bu olumsuz olayların temelinde de aileler yatmaktadır.” dedi.     Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarla ilgili olumsuz olayların temelinde aile var

Pedagog Adem Güneş, özellikle son günlerde çocuklarla ilgili olumsuz olaylara sıkça rastlandığını ifade ederek, “Bu olumsuz olayların temelinde de aileler yatmaktadır.” dedi.

    Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği (KAYGED) Nil Temsilciliği’nin organize ettiği Pedagog Adem Güneş’in 'Ailede Çocuk Eğitimi' semineri İl Özel İdare salonunda yapıldı. 600 gönüllü eğitimci semineri ilgiyle takip etti.

    Seminerde Pedagog Adem Güneş, çocuk eğitiminde ailenin önemini çeşitli örneklerle anlatarak çocuk eğitiminde doğru bildiğimiz pek çok yanlışa dikkat çekti. Güneş, “Özellikle son günlerde çocuklarla ilgili olumsuz olaylara sıkça rastlamaktayız. Bu olumsuz olayların temelinde de aileler yatmaktadır. Çocukla iletişimi imkânsız hale getirmek istemiyorsak onu başımızdan savmak ya da yönlendirmek yerine olduğu gibi kabul etmek ve onun seviyesine inmek gerekiyor. Böylelikle onların kendilerini iyi hissetmesini ve sosyal çevreleriyle sağlıklı iletişim kurabilmelerini sağlamalıyız. Çocuk görünce onu ayağımızın altından atmak yerine biraz sabretmeliyiz." dedi.

    Seminer sonrası Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan KAYGED Nil Temsilcisi Hülya Bolluk, “Üyelerimizin ve ailelerimizin eğitimi için bu tür seminerlerin devam edeceğini belirterek “En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın daha huzurlu bir hayat yaşamaları için bilinçli ailelere ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

    Program, Pedagog Adem Güneş’in kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar