'Çocuklarınızı Kur’ansız bırakmayın'

Yaz tatili ile birlikte başlayan yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Aras, “Lütfen çocuklarınızı Kur’ansız ve camisiz bırakmayı” dedi.Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet...

Google Haberlere Abone ol
'Çocuklarınızı Kur’ansız bırakmayın'

Yaz tatili ile birlikte başlayan yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Aras, “Lütfen çocuklarınızı Kur’ansız ve camisiz bırakmayı” dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) Muş Şube Başkanı Ferzende Aras, yaz Kur’an kurslarının önemine değinerek öğrenci velilerine seslendi. Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım’ sloganıyla başlattığı kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Aras, şunları söyledi: “Yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları ilimizde de başlamış bulunmaktadır. ‘Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım’ temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslara yoğun bir ilgi beklenmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının milletimize sayısız hizmetleri var. Ancak bu hizmetlerin içinde en güzellerinden ve en önemlilerinden bir tanesi, kalbimizin süruru çocuklarımızı camiyle tanıştırmasıdır. Dinimizin kitabını, Peygamberimiz (sav)'in hayatını öğrenmeleridir. Yaz kursları Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerindendir. Bugün ülkemizin dört bir tarafından camiyle buluşan Kur'an-ı, Peygamberimiz'in hayatını öğrenmeye gelen, camiyle, mihrapla, minberle tanışmaya gelen bütün yavrularımıza hayırlı olsun diyorum. Kıymetli anne babalar Allah çocuklarınızı sizlere bağışlasın. Gözümüzün nuru, kalbimizin süruru çocuklarımızı Allah bizlere bağışlasın. Lütfen onları Kur'an’sız bırakmayın. Onları camisiz bırakmayın. Onlar inançlarıyla, kitaplarıyla, Peygamberleriyle tanışsınlar. Benliklerini, kişiliklerini kazansınlar. Müslüman kimlikleriyle yaşasınlar.”

DİN GÖREVLİLERİNE UYARILARDA BULUNDU

Camilere giden öğrencilere en iyi şekilde davranılması için din görevlilerine uyarılarda bulunan Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Aras, “Bu hizmeti yürüten din gönüllüsü kardeşimlerim, lütfen her bir yavrumuzu Allah’ın en büyük emaneti olarak kabul edelim. Hiçbir zaman onların zihinlerinde kötü denilebilecek bir iz bırakmayalım. Peygamberimizin çocuklara davrandığı gibi davranalım. Secdede çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan, çocuk ağladığında namazı kısa kesen, hutbedeyken kendisine gelen çocuğu inip kucağına alan öyle hutbe veren bir peygamberin ümmetiyiz.” dedi.

Çocukları incitecek sözlerin söylenmemesini istemeyen Aras, şunları ekledi: “Cami cemaatimiz, lütfen onlara surat asmayın. Onları incitecek söz söylemeyin. Onların camiyle buluşmaları bütün ülkemizin, milletimizin, dünyanın rahmetle kaplanması anlamına geliyor. Şimdiden mübarek olsun. Hayırlı olsun. Camilerimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Camilerimiz sizlerle güzelleşti çünkü siz hayatın güzelliğisiniz. Okullar kapandı camilerimiz açıldı. Bir işten boşa çıkınca yeni bir işe başlamak esastır. Siz de öyle yaptınız. Camiye koştunuz. Kur'an-ı, namaz kılmayı öğreneceksiniz. Camiyle tanışacaksınız. Camide sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı öğreneceksiniz. Oyun atmosferi içinde sıkılmadan buradan güzelliklerle ayrılacaksınız. Tüm din görevlilerimize Muş Diyanet-Sen Yönetim Kurulu adına başarılar dilerim.” CİHAN

Yorumlar