"Çocuklarınıza kano sporu yaptırın"

Karadeniz Bölgesinin tek bayan kano hakemi, çocuklara kano sporunu önerdi. Karadeniz Bölgesinin tek bayan durgun su hakemi olan Hanife Albayrak Yaz tatilinde çocuklarına aktiviteler yaptırmak isteyen ailelere, “Çocuklarınıza kano sporunu öneriyorum.”...

Google Haberlere Abone ol
"Çocuklarınıza kano sporu yaptırın"

Karadeniz Bölgesinin tek bayan kano hakemi, çocuklara kano sporunu önerdi. Karadeniz Bölgesinin tek bayan durgun su hakemi olan Hanife Albayrak Yaz tatilinde çocuklarına aktiviteler yaptırmak isteyen ailelere, “Çocuklarınıza kano sporunu öneriyorum.” dedi.

    Karadeniz Bölgesi'nin tek bayan durgun su hakemi olan Hanife Albayrak (37) Samsun Çarşamba’da yaşadığı sürede çocuklarının kanoya başlamasıyla hakem olmaya karar vermiş. Ve şuan Karadeniz Bölgesi'ndeki tek bayan kano hakemi unvanını taşıyor. Kano hakemliğinde 2.yılın içinde olduğunu dile getiren ve Muğla, Köyceğiz, Sakarya, Adana’da kano müsabakaları yönettiğini söyleyen Hanife Albayrak, "Kendim ve çocuklarımın da yaptığı gibi miniklere de kano sporunu öneriyorum. Bu spor onların gücünü, sabrını ölçüyor. Bence kano, çocuklarımız için 10 yaşından itibaren suyun üzerine en çok yakışan sporlardan bir tanesidir. Kano, hem eğlenceli hem de güzel bir spordur. Kano kullanmak, çocuklardan büyüklere bu sporu yapan herkesi zinde tutar. Kano sporu obezite ile mücadelede bile kullanılabilecek en etkin yöntemlerden biridir." diye konuştu.

    Karadeniz Bölgesi'nin kano sporuna çok uygun alanları olduğunu da ifade eden Albayrak, "Karadeniz’de bu spora müsait nehirler üzerinde kapılar yaparak hem yarış, hem antrenman, hem kamp yapma imkânını da gerçekleştirebiliriz." dedi.

    Ayrıca, bu yaz başında eşinin görevinden dolayı Düzce’ye taşınan 2 çocuk annesi Hanife Albayrak’ın 13 yaşındaki kızı Şura’nın da Türkiye minikler kano şampiyonasında Türkiye birinciliği bulunuyor. CİHAN

Yorumlar