Çocuklarını PKK'dan isteyen annelerin feryadı: Çadırlarımız kaldırıldı

Diyarbakır’da PKK’dan çocuklarını isteyen ailelerin BDP’li Büyükşehir Belediyesi'nin önünde kurduğu çadır, gece saatlerinde kaldırıldı. Sabah saatlerinde belediye önüne gelen bazı aileler, çadırın kaldırıldığından habersiz...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarını PKK'dan isteyen annelerin feryadı: Çadırlarımız kaldırıldı

Diyarbakır’da PKK’dan çocuklarını isteyen ailelerin BDP’li Büyükşehir Belediyesi'nin önünde kurduğu çadır, gece saatlerinde kaldırıldı. Sabah saatlerinde belediye önüne gelen bazı aileler, çadırın kaldırıldığından habersiz olduklarını belirtirken, bazı ailelerin ise belediye zabıtaları tarafından evlerine gönderildiği belirtildi. Aileler, belediye yöneticilerinin olayla ilgili bir toplantı yaptığını kaydetti.

Diyarbakır'da, 19 Mayıs'ta çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirten ailelerin, Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki umutlu bekleyişi devam ediyor. 2 aile ile başlayan eylemde, ailelerin sayısı 75'e dayanırken, dün gece saatlerinde belediye önünde kurulan çadır söküldü. Belediye önünde gözyaşı döken aileler, evlatlarının geri gönderilmesini istiyor.

Dağa çıkan Nurullah Aksoy’un ablası Adile Aksoy, ”Eylemi başlatan 2 aile çadırı söktü. 25 aile var burada, hatta sabah gelen aileler tekrar eve göndermişler. Çadırları Selami Eren kaldırmış, ben kurdum ben kaldıracağım demiş. Dün Selami Bey grup adına konuşmuş. Eyleme ara veriyoruz. Öyle bir şey yok ve bu durum hiç kimseye sorulmadı. Ben kendisini tanımıyorum. Bize bir açıklama yapılmadan bir yere gitmiyoruz. Nasıl onlar tatmin olup gitmişlerse biz de tatmin olmadan bir yere ayrılmayacağız.“ diye konuştu.

Bugün eyleme katılan Sedat Dağlarer'in babası Vahdettin Dağlarer ise evladını istedi. Dağlarer, "Artık barış gelsin. Çocuklarımız dağdan gelsin. Çocuğumdan 2 Nisan'dan beri haber alamıyorum. 72 milyon kişiye yalvarıyorum, bu çocuklar gelsin. Bu insanlara yazıktır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar