Çocuklarını PKK’dan almak isteyen anneler belediye yöneticileriyle görüştü

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde, terör örgütü PKK’nın dağa götürdüğü çocuklarının bırakılması için oturma eylemi yapan aileler, belediye yöneticileriyle görüştü. Çocuklarını isteyen anneler, toplantıda...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarını PKK’dan almak isteyen anneler belediye yöneticileriyle görüştü

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önünde, terör örgütü PKK’nın dağa götürdüğü çocuklarının bırakılması için oturma eylemi yapan aileler, belediye yöneticileriyle görüştü. Çocuklarını isteyen anneler, toplantıda olumlu bir sonuç almadıklarını gerekçe göstererek salonu terk etti.

Görüşmeden çıkan anneler, belediye yöneticilerinin kendilerine, oturma eylemini sonlandırmalarını aksi halde BDP’ye zarar verileceğini belirttiklerini ifade ettiler. Sabah saatlerinde ise belediye zabıtaları ve çalışanları eylem alanına gelerek ailelerle bir görüşme yaptı. Belediye önünde eylem yapmanın doğru bulmadıklarını ifade eden belediye çalışanları, basın mensuplarının görüntü alınmasına da izin vermedi.

Farklı tarihlerde terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna katılan çocukların ailelerinin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki oturma eylemleri devam ediyor. Dün gece saatlerinde çadırları sökülen aileler, BDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş ile görüşmesinin ardından bugün de belediye yöneticileriyle görüştü. Yaklaşık 10 ailenin katıldığı görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Cihan'a konuşan Fatih Eren’in kardeşi Hatice Eren, görüşmede umutlu bir sonuç almadıklarını belirterek, belediye binasını terk ettiklerini söyledi. Eren, “Gerekiyorsa gidip Meclis önünde eylem yaparız. Bizim buradaki duruşumuz BDP’ye karşı değil. Biz barışı istiyoruz. AKP, MHP ve CHP’den yardım istiyoruz. Burada bir hareket başlatıldığı için buradayız. Meclis'te de dik durmasını biliriz.“ dedi.

Mehmet Tokay’ın teyzesi Sıdıka Tokay ise ”Buradaki eylemimize son verilmesini istediler. Çözümün yeri Meclis'tir, oraya gidin eylemlerinizi yapın dediler, biz de kesinlikle bir yere gitmeyeceğiz. Dediler ki devlet neden çözüm üretmiyor, biz de 14 ve 15 yaşındaki çocukların dağa çıkartılması meşru olmadığını söyleyerek toplantıyı terk ettik. Biz eylemimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Acılı annelerin umutlu bekleyişleri devam ederken, dün kaldırılan pankartlar ve sandalyeler tekrar yerine bırakıldı. Bu arada, çocukların serbest bırakılması için BDP’li bir heyetin, yarın İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile bir görüşme yapacağı, hafta içerisinde heyetin Kandil’e gideceği belirtildi.

CİHAN

Yorumlar