Çocuklarını örgütten isteyen aileler açlık grevine başladı

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde haftalardır PKK’dan çocuklarını isteyen aileler, dün Lice ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle eylemlerine bir gün ara verdikten sonra bugün açlık grevine başladı. Dün oturtma eylemine...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarını örgütten isteyen aileler açlık grevine başladı

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde haftalardır PKK’dan çocuklarını isteyen aileler, dün Lice ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle eylemlerine bir gün ara verdikten sonra bugün açlık grevine başladı. Dün oturtma eylemine 1 günlük ara verilmesinin ardında akşam saatlerinde belediye karşısında bulunan orta refüjdeki çadırlar söküldü.

    Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna katılan ve çocuklarının geri verilmesi için oturma eylemini yapan ailelerin feryatları büyüyor. 2 aile ile başlayan eyleme, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen ailelerde destek veriyor. Evlatlarını örgütten isteyen anneler herkesten yardım bekliyor.

    Dağa çıkan Sedat Bozoğlu’nun annesi Lütfiye Bozoğlu, açlık grevine başladıklarını söyledi. Evladının kendilerine geri verilmesini isteyen acılı anne, yetkililerden yardım istedi. Erzurum’dan geldiğini ve 22 gündür Diyarbakır’da olduğunu anlatan Bozoğlu ,eylemde bir sonuç alamadıkları zaman ölüm orucuna kadar gideceklerini belirtti. Bozoğlu, "Kimse bizim sesimizi duymuyor. Başbakan, Selahattin Demirtaş ve Kemal Kılıçdaroğlu duymuyor bizleri. Herkes diyor başkan olacağız." dedi.

CİHAN

Yorumlar