'Çocukların sağlıklı gelişim süreci annelere bağlı'

Sosyolog Elif Şengönül, çocukların sağlıklı bir gelişim süreci yaşaması için annelere büyük görev düştüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Çocukların sağlıklı gelişim süreci annelere bağlı'

Sosyolog Elif Şengönül, çocukların sağlıklı bir gelişim süreci yaşaması için annelere büyük görev düştüğünü söyledi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınları bilinçlendirmek amacıyla yürütülen ‘Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen’ projesi kapsamında bu ay ‘çocuklarla iletişim’ konusu ele alındı.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu toplantı salonunda düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ile kadın meclisi üyeleri katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kadınların günlük yaşamda daha bilinçli hareket etmeleri için yaptıkları çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Dirikolu, “Unutmayalım ki kadın önce annedir. Bilinçli anne ise bilinçli toplum demektir” dedi.

Malatya Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nde görevli sosyolog Elif Şengönül, çocuklarla iletişim konulu bir seminer düzenledi. Şengönül, seminerde yaptığı konuşmada, çocukların sağlıklı bir gelişim süreci yaşaması için annelere önemli görevler düştüğünü belirtti. Çocukları anlamak için onlarla iyi bir iletişim kurmanın gerekli olduğunu anlatan Şengönül, küçük yaşlardan itibaren çocukların olumlu davranışlarının takdir edilmesi gerektiğini ifade etti. İyi hareketlerin takdir edilmesinin onları mutlu ettiğini söyleyen Şengönül, çocuk takdir edilirken ebeveynlerin kendi duygularını belirtmeleri gerektiğinin altını çizdi.


Programın sonunda kadın meclisi üyeleri kendi çocukları ile ilgili örnekler verip, Şengönül’e konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltti.
CİHAN

Yorumlar