‘Çocuklarımıza günlük bir saatimizi ayıralım’

Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji, 'Okul evde başlar’ konulu aile içi iletişim semineri düzenledi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı. Ailelerin ergenlik çağındaki...

Google Haberlere Abone ol
‘Çocuklarımıza günlük bir saatimizi ayıralım’

Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji, 'Okul evde başlar’ konulu aile içi iletişim semineri düzenledi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı.

Ailelerin ergenlik çağındaki çocuklarıyla yeterli ve sağlıklı bir iletişim kuramadığından yakınan Uzman Psikolojik Danışman Fatih Kalkınç, asıl eğitimin ilk önce evde başladığına değindi. Bu dönemin rahat atlatılabilmesi için çocukların dikkate alınması ve dinlenmesi gerektiğini anlatan Danışman Fatih Kalkınç, bütün sorunların temelinde iletişimsizliğin olduğunu ifade etti. Bu dönemde çocuklarda fiziksel ve psikolojik değişimin yaşandığını hatırlatan Kalkıncı, "Mutlu ve başarılı bir aile ilk önce eşler arasındaki güzel ve iyi bir uyumla gerçekleşebilir. İyi geçinemeyen sürekli kavga olan bir evde ne huzur olur ne de başarı. Özellikle bu dönelmede çocuklarımıza güzel alışkanlıklar kazandırmaya çalışalım. Onların yaşına ve gücüne göre sorumluluklar verelim. Günde bir saat çocuklarımızla birlikte kitap okuyalım. Ya da günde bir saatimizi mutlaka çocuğumuza ayıralım. Çocuklarımızın daha iyi ve başarılı olmalarını istiyorsak ilk önce onlara güvenelim. Eğer biz onlara güvenmezsek onlarda kendilerine güvenemezler.” dedi.

Çocuğun yapacağı veya yapabileceği işleri ebeveynlerin yapması halinde çocuğun eksik yetişeceğini belirten Kalkınç, sözlerine şöyle devam etti: "Bazı anne ve babalar maalesef çocuklarını kendi elleri ile eksik yetiştiriyor. Çocuğun yapabileceği veya yapacağı işi bile kendileri yapmaya çalışıyor. Çocuğumuz çalışırken veya eğlenirken kendisine veya çevresine zarar vermiyorsa müdahale etmeyelim. Bırakalım biraz rahat yetişsin. Çocuklarımızı televizyon, internet ve cep telefonlarından mümkün mertebe uzak tutmaya çalışalım. Çocuklarımızın kalıcı öğrenmelerini istiyorsak onları yazarak çalıştırmaya alıştıralım. Çünkü yazılan şeyler daha kalıcı oluyor.”

Kahvaltı alışkanlığının eğitimde büyük bir etken olduğunu dile getiren Kalkınç, kahvaltısız okula giden öğrencilerin kahvaltı yapan öğrencilere göre daha başarısız olduğunu söyledi. Kalkınç, şunları söyledi: "Yapılan bilimsel araştırmalara göre düzenli kahvaltı yapan öğrencilerin yüzde yirmi daha başarılı olduğu gözlenmiş. Ayrıca çocuklarımızın bazı şeyleri unutmalarını istemiyorsak onlara meseleleri hikayeleştirerek anlatalım. Somut örnekler daha kalıcı iz bırakır. Çocuklarımıza yapmış olduğumuz her yatırım bizlere hizmet olarak ilerde geri dönecektir. Çocuklarımız yatağa girmeden önce mutlaka bir şeyler okumalı, öyle yatmalıdırlar. Televizyonun başından kalkıp yatağa giren bir öğrenci daha önce çalıştığı çoğu şeyi unutuyor. Yani kısacası belli bir zamana kadar çocuğumuzun yemesine, içmesine hatta yatmasına kadar dikkat edecek, ona o konularda doğru alışkanlıklar kazandırmaya çalışmalıyız.”

Seminerden sonra okul bahçesi ve önünde öğrenci ve velilerle uçurtma şenliği düzenlendi. Uçurtma şenliğine çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Doyasıya uçurtma uçuran öğrenci ve veliler etkinlikten dolayı Yıldırım Kolej’ine teşekkür etti. Sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde her yıl bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Nahit Ören, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkürlerini iletti. Program davetlilere yapılan tavuk döner ikramı ile son buldu. CİHAN

Yorumlar