'Çocuklarımız, katil olmak için değil daha özgür yaşamak için sokaktaydı'

Kayseri Adliyesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili davada, duruşmaya ara verilmesinin ardından kısa süre gerginlik yaşandı. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi, duruşma çıkışında sanık polislere tepki göstererek,...

Google Haberlere Abone ol
'Çocuklarımız, katil olmak için değil daha özgür yaşamak için sokaktaydı'

Kayseri Adliyesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili davada, duruşmaya ara verilmesinin ardından kısa süre gerginlik yaşandı. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi, duruşma çıkışında sanık polislere tepki göstererek, "Bizim çocuklarımız katil olmak için değil daha özgür yaşamak için sokaktalardı." dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili davada duruşmaya ara verildikten sonra gerginlik yaşandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrasında sanık polis memurları polis nezaretinde salondan çıkarıldı. Bu sırada Korkmaz ailesinin yakınları tepki gösterdi. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz duruşmaya ara verildiğinde dışarı çıktı ve gazetecilere açıklama yaptı. Anne, çocuklarının ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memurlarına tepki gösterdi. Anne Emel Korkmaz, "Sokaklara çıkacak cesaretleri yok ki. Sokağa ömürleri boyunca çıkamayacaklar. Katilleri korumak için etten duvar ördüler. Onların namusu gururu odur." ifadelerini kullandı. Daha özgür yaşamak için çocuklarının, gençlerin sokakta olduğunu dile getiren anne, "Katil olmak, insan öldürmek için sokakta değillerdi. Özgürlük için sokaktalardı. Kravatı benim oğlum lise mezunu olurken taktı. Katil damgası yiyen kravat takmaz." diye konuştu.

AĞABEY DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, duruşmaya verilen arada konuşma yaptı. Gürkan Korkmaz, şunları söyledi: "Buradaki kalabalık ve bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. 6 kişilik aile idik birkaç yıl önce. Şimdi milyonları kaplayan bir aileyiz. Şehit aileleri olarak birbirimize kenetlendik. Şu anda duruşmada Ethem’in annesi Sayfiye anamız, Berkin’in babası Sami babamız, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali babamız, Ahmet’in annesi Emsal annemiz, Abdülcan’ın ağabeysi ve annesi buradalar. Adliye önünde de birçok insanımız bize destek veriyorlar. Bizden bir Ali aldılar ama milyonlarca Ali verdiler. Bizim kavgamız halk için. Biz bedelini ödedik. Bizden Ali İsmail'i aldılar. Ali İsmail’i geri alamayacağız. Yeni Ali İsmail ve Berkinler, Ethemlerin katledilmesi için özgür bir Türkiye isteyen gençlerin düşlerini gerçekleştirmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Yanımızda olan basın mensuplarına ve milletvekillerine bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz."

'ÇOCUKLARIMIZ HAKKA HUKUKA TECAVÜZ ETMEDİLER'

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, yaptığı açıklamada adaletin tecelli etmesini isteyerek, şunları söyledi: "Bizim çocuklarımız kimseye bir şey yapmadı. Hakkına hukukuna tecavüz etmediler. Hakka hukuka tecavüz edenlerin elini kolunu sallayarak gezmelerini görüyoruz. Bizim arkamızda koruma yok. Sizler varsınız. Davamızı da bu şekilde devam ettireceğiz. Yanımızda olanlara teşekkür ediyoruz."

'TÜRKİYE BİZİ BAĞRINA BASTI'

Ali Ayvalıtaş’ın babası Mehmet Ayvalıtaş, duruşma ile ilgili değerlendirmesinde, "Basın mensuplarına, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah umudumuzu kırmayacağız. Nereye götürürlerse götürsünler Türkiye bizi bağrına bastı. Bundan sonrasında kendileri korksun. Adalet kendilerine lazım olacak. Biz adalet arıyoruz. Onlar çok geç kalmış olacaklar." dedi.

'ALİ İSMAİL’İN KATİLLERİ YARGILANIYOR, GERÇEK EMRİ VERENLER YARGILANMIYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, "Bu davanın üçüncü duruşması olmasına rağmen kalabalık çok fazla. Toplumun her kesimi kabul etti. Acılarımızı ortaklaştırabildiğimiz şekilde bir daha bu acılar yaşanmaz. Ali İsmail’in katilleri yargılanıyor. Gerçek emri verenler yargılanmıyor. Katillerle AKP’li milletvekilinin görüşmesi olduğu basında yer aldı. Bununla ilgili gelişme yok. Biz CHP olarak bu davanın takipçisi olacağız. Katilleri ve katillerine emir verenler kimse onların hesap vermesini istiyoruz. Adalete güven için bu dava çok önemlidir." sözlerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar