'Çocukları okula oyuncak ile hazırlayın'

Öğrencilerin tatil dönüşü üzerlerindeki rehaveti atmaları için eğitici oyunların olumlu katkı sağlayabileceği ifade edeldi.

Google Haberlere Abone ol
'Çocukları okula oyuncak ile hazırlayın'

Öğrencilerin tatil dönüşü üzerlerindeki rehaveti atmaları için eğitici oyunların olumlu katkı sağlayabileceği ifade edeldi. Oyuncağın çocuğun hayatındaki önemine dikkat çeken PAL Oyuncak Eğitim Uzmanı Osman Metin, okula gitmek istemeyen öğrencilerin, derslerde kullanacakları materyalleri oyun havasında kendilerinin hazırlamasının faydalı olacağını söyledi.

PAL Oyuncak Eğitim Uzmanı Osman Metin, ikinci dönemde çocukların okuldaki fiziksel, düşünsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek için ailelere büyük iş düştüğünü belirterek, bu çerçevede özellikle eğitici oyun ve oyuncakların kullanılmasının önemine değindi. Bazı çocukların hâlâ tatil durgunluğunu yaşıyor olabileceğini dile getiren Metin, "Onu okula yeniden motive etmek için uyku saatlerini düzenleyin, tatil dönemindeki rehavetten kurtulması için ona küçük görevler verin. Örneğin ikinci dönemde kullanacağı eğitim materyallerini ona hazırlatın." tavsiyesinde bulundu.

Çevresiyle uyum içinde yaşayan, sosyal becerileri gelişmiş bir nesil için okul öncesi dönemin önemine işaret eden Metin, şöyle devam etti:

"Okul başarısının temeli de okul öncesi dönemde atılıyor. Çocuğunuzun okulda karşılaşabileceği sorunları aşması için okul öncesi dönemde eğitici oyun ve oyuncaklardan, okul döneminde de eğitime destek olan akıl oyunlarından faydalanın. Okul öncesi dönemde çocuğunuzun fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimlerini destekleyen oyun ve oyuncaklar ile oynamasına özen gösterin. Bu oyun ve oyuncaklar çocuğunuzun hem sosyal iletişim hem de problem çözme becerileri geliştirecektir. Oyunları uygulaması esnasında kullanılan matematik ve diğer müfredat terimleri onlar temel eğitim vermektedir."
CİHAN

Yorumlar