Çocukları kanser olan fedakar anne, yılın annesi seçildi

Midyat’ta 4 çocuğu epilepsi ve cilt kanseri hastası olan ve eşi vefat ettikten sonra çocuklarına tek başına bakmak zorunda kalan Sabire Akay yılın annesi seçildi. Toptepe köyünde zor şartlarda yaşayan aile için Midyat Kaymakamlığı, Ulucami...

Google Haberlere Abone ol
Çocukları kanser olan fedakar anne, yılın annesi seçildi

Midyat’ta 4 çocuğu epilepsi ve cilt kanseri hastası olan ve eşi vefat ettikten sonra çocuklarına tek başına bakmak zorunda kalan Sabire Akay yılın annesi seçildi.

Toptepe köyünde zor şartlarda yaşayan aile için Midyat Kaymakamlığı, Ulucami Mahallesi 1211 Sokak'ta Akay ailesine ev kiraladı. Evin tüm ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından karşılanıyor. 4 yıl önce eşini trafik kazasında kaybeden ve epilepsi hastası olan Mir Yakup (10), Ferhat (9), Zeynep (7) ve Fatma (5) ile köyden gelerek kiralanan evde yaşayan Sabire Akay’ın çocuklarından Fatma aynı zamanda cilt kanseri. Anneler Günü münasebetiyle bugün aileyi ziyaret eden Midyat Belediye Başkan Vekili Mekan Taş ve beraberindeki heyet, fedakar annenin‘Anneler Günü’nü kutladılar ve yılın annesi setçiler. Evinin kışın damladığını dile getiren anne Sabire Akay için en yakın zamanda bir ev bulunulacağı sözü verildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akay, ziyaretçilere teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar