Çocukları için eylem yapan aileler: Hani iki bayramı birlikte yapacaktık

Çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan anneler, Ramazan Bayramı'nı eylem çadırında, çocuklarına aldıkları bayramlık elbise ve hediyelere bakıp gözyaşı dökerek geçirdi. Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı'ndaki eylem yapan aileler, çocuklarının...

Google Haberlere Abone ol
Çocukları için eylem yapan aileler: Hani iki bayramı birlikte yapacaktık

Çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan anneler, Ramazan Bayramı'nı eylem çadırında, çocuklarına aldıkları bayramlık elbise ve hediyelere bakıp gözyaşı dökerek geçirdi. Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı'ndaki eylem yapan aileler, çocuklarının döneceği umuduyla bayramlıklar aldı ancak ne çocukları gönderildi ne de bir haber alabildi. Çadırda gözyaşı dökerek bayramı geçiren aileler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BDP'ye seslendi: "Madem ki anlaştınız, bu duruşumuzu dikkate alın ve çocuklarımızı bırakın."

Diyarbakır’da PKK’ya katılan ya da örgüt tarafından ikna edilerek dağa çıkartılan ve yaşları 12 ile 21 arasında değişen çocuk ve gençlerin annelerinin başlattığı eylem devam ediyor. Van, Kars, Mersin, Mardin başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden gelen ve yaklaşık 3 aydır eylemlerini sürdüren aileler adına açıklama yapan Süreyya Toklar, oğlunun 14 yaşında ve sara hastası olduğunu hatırlattı.Anneler olarak çocuklarına bayramlık aldıklarını ve beklemeye devam edeceklerini anlatan Toplar, " Oğlum dağa giderken ayakkabısı yırtıktı, ben ona yeni ayakkabı aldım. Benim oğlumu bana versinler evlatlarımızı bize versinler." dedi. Bu zulmün kendilerine reva görülmemesini isteyen Toklar, " Çocuklarımızı kendi hakkımızı istiyoruz. Çocuklarımızı bayram hediyesi diye bekledik onlara bayramlık aldık ama yine de göndermediler. Niye sesimizi duymuyorlar. Ne kadar bağırsak ta çocuklarımız bizleri duymuyor. Çocuktan savaşçı olmaz, çocuğun anneye ihtiyacı var. Artık dayanamıyoruz. Bizi fotoğraflarına mahkum etmesinler canlılarını versinler. Çocuklarımızı koklamak ve sevmek istiyoruz. Bizi diri diri mezara gömmesinler." diye konuştu.

3 BİN ÇOCUK DAĞA GÖTÜRÜLDÜ, AİLELER GİZLİDEN DEĞİL AÇIKTAN DESTEK VERSİN BİZE

Üç aydır Diyarbakır'da eylemde olduğunu anlatan Vanlı Emin Toklar ise çocuklarını umutla beklediklerini kaydetti. Çocukları dağa çıkarılan ailelere seslenen Toklar, " Çocukları giden varsa gelsinler çünkü binin üzerinde çocuk gitmiş. Dağa 3 bin üzerinde aile gitmiş burada 50 aile var. Gelsinler bize destek versinler, gizli destek istemiyoruz gelsinler açık açık destek versinler. Hiçbir aile çocuğunun dağda olmasını istemiyor biz de istemiyoruz. Buradaki aileler olarak öncelikle çocuklarımızı istiyoruz. Bir şekilde çocuklarımı alacağız. Bu anneler buradan çocukları almadan ayrılmayacak. Kitlemiz büyüyecek. Yakınlarımız vefat etti bile buradan ayrılmadık. Bizim için bayram yok. Bizim için en acı gün bugündür, bayramdır. Bütün dünya duysun bizi. Gelip yardım eden ses çıkaran yok. Bin tane canım varsa çocuklarıma kurban olsun." ifadelerini kullandı.

MADEM Kİ BAŞBAKAN VE BDP ANLAŞTI ÇOCUKLARI GÖNDERSİNLER

Çocuğu için eyleme katılan ve aileler adına açıklamalarda bulunan Sabri Ünalan ise iki bayramı birlikte yapmanın ümidi içinde olduklarını ancak bayram günü bu umudun tükendiğini dile getirdi. Kendilerine çocukların gönderilmesi konusunda yardım eden kimsenin olmadığını anlatan Ünalan şunları söyledi: "Türkiye'deki bütün yetkililere sesleniyorum. Bizim bu duruşumuz dünyada bir emsal teşkil etmektedir. Sayın Başbakana ve BDP'ye sesleniyorum. Madem ki aralarında anlaşmışlar. Burada bulunan ailelerin duruşunu dikkate alsınlar. Bir an evvel bu oturma eylemi yapan ailelerin çocuklarını göndersinler. Biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Herkes çocuk sahibidir, çocuğunu nasıl düşünüyorsa yetkililer bizi de öyle düşünsünler. Empati yapsınlar. Biz burada madden ve manen perişanız. Diyarbakır sıcağında bekliyoruz. Bir gelişme yok. Dağdan bırakılan elemanların sayısı 50'i buldu ve bizim çocuklarımız gelmedi. Bu bayram gününde hepsinden ricam bir an önce çocukları göndersinler."

CİHAN

Yorumlar