Çocukları için 45 derece sıcaklıkta aç ve susuz eylemdeler

Çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan annelerin yürüttüğü ‘evladımı istiyorum’ eylemleri, Diyarbakır’da 45 derece sıcaklığın altında devam ediyor. Sıcaklığa rağmen oruç tutan anneler, geçen yıl çocuklarıyla iftar ve sahur...

Google Haberlere Abone ol
Çocukları için 45 derece sıcaklıkta aç ve susuz eylemdeler

Çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan annelerin yürüttüğü ‘evladımı istiyorum’ eylemleri, Diyarbakır’da 45 derece sıcaklığın altında devam ediyor. Sıcaklığa rağmen oruç tutan anneler, geçen yıl çocuklarıyla iftar ve sahur yaptıklarını, bu yıl da yapmak için umutsuz olmadıklarını dile getirdi. Gözü yaşlı anneler, çocuklarının gönderilmemesi halinde Ramazan Bayramı’nda de eylemde olacaklarını dile getirdi.

Diyarbakır’da yaklaşık iki aydır çocukları için eylem yapan anneler, Güneydoğu’nun kavurucu sıcağına rağmen eylemlerini sürdürüyor. Önceki gün Ankara’da temaslarda bulunan anneler, döndükleri Diyarbakır’da, eylemlerini kaldıkları yerden sürdürüyor. Gündüz hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Diyarbakır’da anneler eylemlerini güçlükle sürdürüyor. Oruç tutan anneler Dağkapı Meydanı’ndaki eylem çadırının altında kalmaya devam ediyor. Annelerden Şerife Aslan, 40 gündür çocuğu için eylemde olduğunu ancak şu ana kadar hiçbir haber alamadıklarını söyledi. Oğlunun oruç tuttuğunu ve geçen yıl sahur ve iftarları birlikte yaptıklarını anlatan Aslan, “İnşallah bu yıl da nasip olur ve oğlum bırakılır.” dedi.

Nedret Altan ise oğlu Remzi Altan’ın hiçbir orucunu yemediğini dile getirdi. İlk sahura evladının özlemiyle kalktığını anlatan Altan, “Geçen yıl ilk sahuru birlikte yapmıştık. Bu yıl ise evladımın dağda ne yaptığını bilmiyorum. Hava çok sıcak, dayanacak gibi değil. Ama ölsek de çocuklarımız gelene kadar sürdüreceğiz bu eylemi.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar