Çocukları dağda ve cezaevinde olan anneler valilik önünde eylem başlattı

Diyarbakır'da, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirten bir grup annenin eylemi devam ederken, bu sefer çocukları terör örgütünün dağ kadrosuna katılan, çatışmalarda ölen ve cezaevinde kalan çocukların anneleri eylemi...

Google Haberlere Abone ol
Çocukları dağda ve cezaevinde olan anneler valilik önünde eylem başlattı

Diyarbakır'da, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirten bir grup annenin eylemi devam ederken, bu sefer çocukları terör örgütünün dağ kadrosuna katılan, çatışmalarda ölen ve cezaevinde kalan çocukların anneleri eylemi başladı.

Diyarbakır Valiliği önünde oturma eylemi başlatan 6 anne, üzerinde "Ey Başbakan, dağdaki ve cezaevlerindeki çocuklarımız için yasa çıkart, barış gelsin, çocuklar eve dönsün" pankartı açtı. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki valilik binası önündeki Anıt Park'a gelen 6 anne, oturma eylemi başlattı. Kadınlar adına açıklama yapan Şehrizade Anar, "Biz yüreği yanmış anneleriz." dedi. Çocuklarının dağda ve cezaevinde olduğunu anlatan Anar, Başbakan'ın gerçek barış için adım atması gerektiğini belirtti. Diyarbakır'da yaklaşık iki aydır PKK tarafından dağa götürülen çocukları için eylemlerini sürdüren annelere seslenen Anar, "Onlar da gelsin bize katılsın." dedi.

CİHAN

Yorumlar