Çocuklardan örnek temizlik kampanyası

Bu yıl Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Düşün ve Seçimini Yap’ sloganıyla yola çıkan Nilüfer Belediyesi birçok mahallede öğrencilerle farklı etkinliklere imza atıyor. Gölyazı ve Yaylacık’ta çevre yürüyüşleri ve temizlik...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklardan örnek temizlik kampanyası

Bu yıl Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Düşün ve Seçimini Yap’ sloganıyla yola çıkan Nilüfer Belediyesi birçok mahallede öğrencilerle farklı etkinliklere imza atıyor. Gölyazı ve Yaylacık’ta çevre yürüyüşleri ve temizlik kampanyaları düzenleyen Bursa Nilüfer Belediyesi, vatandaşlara çevre sağlığı ve kentlilik bilinci oluşturmayı amaçlıyor.

Nilüfer Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında çevre duyarlılığını küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla Gölyazı’da temizlik kampanyası başlattı. Gölyazı sokaklarında ve göl kenarında insanların yerlere attığı çöpleri toplayan çocuklar, büyüklerin bakışları altında temiz çevre için duyarlılık mesajı verdi.

Gölyazı Ünallar İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 100 öğrencisi bölgede, ‘Sizleri çevre için düşünmeye davet ediyoruz’ sloganı ile temizlik kampanyası başlattı. Ellerine temizlik eldivenlerini geçirip çöp poşetlerini alan çocuklar sokaklarda ve göl kenarındaki çöpleri topladı. Aynı çalışma Yaylacık Mahallesi’nde düzenlendi.

Etkinliklere katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, hayatın sağlıklı sürdürülmesi için çevre temizliğine önem verilmesi gerektiğini belirterek, doğanın korunmadığı zaman insan ve canlıların zarar gördüğünü söyledi. CİHAN

Yorumlar