Çocuklar, yaz Kur’an kurslarına akın etti

Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz Kur'an kursları ilk günden büyük ilgi gördü. Sivas’ta bulunan 184 cami çocukların sesleriyle şenlenmeye başladı. 9 hafta sürecek kurslarda çocuklar Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini bilgiler...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar, yaz Kur’an kurslarına akın etti

Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz Kur'an kursları ilk günden büyük ilgi gördü. Sivas’ta bulunan 184 cami çocukların sesleriyle şenlenmeye başladı. 9 hafta sürecek kurslarda çocuklar Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini bilgiler de öğrenme imkanı bulacak.

Her yıl okulların tatile girmesiyle çocuklar yeni bir heyecan yaşamaya başlıyor. Kur’an öğrenmek ve manevi anlamda kendilerini geliştirmek üzere yaz Kur’an kurslarına akın etti. Tarihi Ulucami'de verilen kursa çocukların ilgisi yoğun oldu. Ulucami İmam Hatibi Ergun Ceyhan, Ağustos ayı sonuna kadar sürecek kurslarda 9 hafta boyunca çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretileceğini ve dini bilgiler verileceğini kaydederek İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki bütün öğrencileri camilere davet etti.

İlk günden itibaren camilere olan ilgilinin giderek arttığına değinen Ergun Ceyhan, ailelere seslenerek "Çocuklarımızı erken yaşta camilerle buluşturalım ki, kendilerine ömür boyu lazım olacak dini bilgileri camilerimizden öğrensinler." şeklinde konuştu.

Günde 3 saat sürecek derslerde ilk 2 saatte Kur’an-ı Kerim ve süreler, son derste ise dini bilgiler denilen itikat, ibadet, ahlak ve Peygamberimizin Hayatı ile ilgili bilgilerin verileceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar