'Çocuklar, yarış atı gibi görülmemeli'

İletişim Uzmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, çocukların yarış atı gibi görülmemesi gerektiğini belirterek, “Siz bütün alanlarda bilgi sahibi değilseniz; ki bu mümkün değil.

Google Haberlere Abone ol
'Çocuklar, yarış atı gibi görülmemeli'

İletişim Uzmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, çocukların yarış atı gibi görülmemesi gerektiğini belirterek, “Siz bütün alanlarda bilgi sahibi değilseniz; ki bu mümkün değil. O zaman çocuklarınızdan da her derste her alanda başarı beklemeyin.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu tarafından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Sınav Öncesi Anne-Baba Eğitimi' konulu bir seminer düzenledi. Burada konuşan iletişim uzmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, "Tüm Türkiye’de eğitim seminerleri veriyorum. Gittiğim her yerde anne babalar, sadece kendi çocuklarının sorunu olduğunu sanıyorlar. Oysa öyle değil. Anne baba olmak, başlı başına kaygı meselesi. Sınava girecek çocuğu olan ebeveynlerde kaygı hali artıyor. Sınavın, insanlar üzerinde korkutucu bir yönü var. Bugün literatüre 'helikopter anne baba' diye bir terim geçmiştir. Ebeveynler çocuklarının üzerinde sürekli uçuyorlar. Onların önündeki bütün engelleri kaldırıyorlar. Dolayısıyla çocuk hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan hayata başlıyor ve anne babadan ayrıldığı zaman büyük bir kargaşa yaşıyor. Ebeveynlerimiz bunu yapmasınlar. Çocuklarına her alanda sorumluluk yüklesinler ve onları sadece okula değil, hayata da hazırlasınlar." dedi.

TEKNOLOJİYLE İÇ İÇE OLUN

Öğrencilerin teknolojiyle sürekli iç içe olduğunu hatırlatan Tavukçuoğlu; anne babaların, eğitimcilerin ve aile büyüklerinin gençlerin sürekli içinde bulundukları sosyal medya ve diğer internet ortamlarını kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Tavukçuoğlu, “Onları ders çalışmazlar korkusuyla internetten uzaklaştırmayın. Siz de o ortamları kullanarak, çocuklarınızın ne yaptıklarını takip edin. Eğer onları kısıtlarsanız, daha olumsuz alanlara itersiniz.” ifadelerini kullandı.

42 YIL SONRA DUYGUSAL BULUŞMA

1970-72 yılları arasında Erzurum İsmet Paşa ilkokulunda eğitim gören Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, düzenlenen ebeveyn eğitim seminerinde 42 yıl sonra ilkokul öğretmeni Yurdagül Karadişoğulları ile buluştu. Tavukçuoğlu buluşmayla ilgili olarak şunları dedi: “Erzurum’da olmak benim için özel bir olay. Şu anda kendi ilkokul öğretmenim de seminer düzenlediğim salonda beni dinliyor. Sağ olsun beni kırmadı geldi, 42 sene sonra ilkokul öğretmenimle birlikteyim. Bu mutluluğun tarifi mümkün değil.”
CİHAN

Yorumlar