Çocuklar, UÜ ormanlarında doğada bir gün geçiriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), ilkokul öğrencilerinin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, Görükle Yerleşkesi'nde bulunan ormanlık alanın bir bölümünü ‘Doğada Bir Gün’ projesine tahsis etti. Uzun yıllar Bursa’da...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar, UÜ ormanlarında doğada bir gün geçiriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), ilkokul öğrencilerinin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, Görükle Yerleşkesi'nde bulunan ormanlık alanın bir bölümünü ‘Doğada Bir Gün’ projesine tahsis etti.

Uzun yıllar Bursa’da eğitim sisteminin pek çok alanında görev alan Meral Akbulut’a ait ‘Doğada Bir Gün’ projesi, 5-15 yaşındaki çocukların el ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. İstanbul’da 13 yıldır başarıyla sürdürülen proje, Bursa’da ilk kez 23 Nisan 2004 tarihinde başladı. Yaklaşık 4 bin öğrenci, yerleşke içindeki ormanın bir bölümünde Haziran sonuna kadar ‘doğada bir gün’ geçirecek.

Projeye katılan öğrenciler, öğretmenler ve liderler eşliğinde, yıl içindeki çalışmalarını destekleyici, oyun kurgusu içinde interaktif bir etkinlik içinde yer alıyor. Öğrenciler, sabah saat 09.30’da kahvaltı ederek etkinliklere başlıyor. Öğle yemeğinin ardından saat 16.00’ya kadar doğada bir gün geçiren öğrenciler, servislerle adreslere bırakıyor.

REKTÖR DİLEK’TEN ZİYARET

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ‘Doğada Bir Gün’ projesine katılan son grup öğrencileri ziyaret ederek, öğrenciler ve eğitmenlerle sohbet etti. Rektör Dilek, öğrencilere “Büyüyünce Uludağ Üniversitesi’nde okumayı düşünür müsünüz” diye sorunca, öğrencilerin büyük çoğunluğu olumlu cevap verdi.

Projenin Bursa Koordinatörü Ufuk Kaçar da bir gün boyunca yapılan etkinlikler hakkında Rektör Prof. Dr. Dilek’e bilgilendirdi. CİHAN

Yorumlar