Çocuklar, ölen arkadaşları için eylem yaptı

Küçükçekmece’de kar topu oynadıkları sırada bir taksicinin kendilerini kovalaması sonucu başka aracın çarparak ölüme neden olduğu arkadaşları için çocuklar eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar, ölen arkadaşları için eylem yaptı

Küçükçekmece’de kar topu oynadıkları sırada bir taksicinin kendilerini kovalaması sonucu başka aracın çarparak ölüme neden olduğu arkadaşları için çocuklar eylem yaptı. ‘Kartopu için öldürmeye değer miydi?’ şeklinde slogan atan çocuklar kendilerini kovalayan ticari taksi sürücüsünün biran önce yakalanmasını istedi.

Küçükçekmece’de arkadaşlarıyla birlikte oynayan 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ, aracına kartopu attığı iddiasıyla bir taksi şoförü tarafından kovalanmıştı. Özdağ, taksiciden kaçtığı sırada E-5 Karayolu’na çıkarak başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Bugün hayatını kaybeden Özdağ’ın arkadaşları eylem yaptı. Yusuf Salih’in öldüğü yerde toplanan yaklaşık 20 çocuk ‘Kartopu için öldürmeye değer mi’, ‘Adalet yerini bulsun’, ‘Bugün bize yarın size’ şeklinde slogan attı. Ellerinde ölen arkadaşları Yusuf Salih’in fotoğraflarını taşıyan çocuklar, ‘Kartopu attı diye canından oldu’, ‘Katil taksici’ yazılı dövizler taşıdı. Çocuklar, olaydan sonra aracına binerek uzaklaşan taksi şoförünün Yusuf Salih’in ölümüne sebebiyet verdiğini öne sürerek, taksi sürücüsünün biran önce yakalanmasını istedi.”

Kazanın olduğu gece kartopu oynan çocuklardan Doğukan Cançiçek yaşananları şöyle anlattı: “Biz 5 kişi kartopu oynuyorduk. O sırada taksi önümüzden geçerken kartopu taksinin camına geldi. Taksi ani fren yapıp geri geldi. Arkadaşlarım arabanın arkasına saklandı. Ufuk Özdağ ve Yusuf Özdağ birlikte gittiler. Ufuk, Yusuf’u elinden tutmuş ama o kaçmış. Taksi onu sıkıştırmış. O da sıkıştırınca karşıya geçmiş yolun orada da araba çarpmış.” dedi. CİHAN

Yorumlar