Çocuklar 'okul olgunluğu' etkinliği testinden geçti

Trabzon Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları tarafından önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklara yönelik 'Okul Olgunluğu' etkinlik testi düzenlendi.Okul binasında yapılan teste 6 yaşındaki çok sayıda çocuk katıldı....

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar 'okul olgunluğu' etkinliği testinden geçti

Trabzon Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları tarafından önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklara yönelik 'Okul Olgunluğu' etkinlik testi düzenlendi.

Okul binasında yapılan teste 6 yaşındaki çok sayıda çocuk katıldı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi (PDR) kontrolünde hazırlanan ve yapılan sınavda çocuklara kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirmeler, sayılar ve kopya etme başlıkları altında 108 soru soruldu.

Sınav sonrası ise öğrenciler, okul bahçesindeki bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 'Anasınıfı Çocuk Şenliği' etkinliğine katıldı. Şişme oyun park alanında gönüllerince eğlenen çocuklar, palyaçolar eşliğinde de çeşitli etkinliklere katıldı. Etkinlik boyuncu katılımcılara sürpriz hediyeler verilirken, çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Hüseyin Çepik, 'Okul Olgunluğu' testinin, okula yeni başlayacak olan öğrencilere yönelik yapıldığını söyledi. Çepik, "Bu sınava gelecek yıl okula başlayacak olan çocuklar girdi. Bu sınavda çocukların, ilkokul öncesi okula hazır olma durumları tespit ediliyor. PDR servisimizin değerlendirmeleri sonrası, çocuğun eksik olan konuları belirlenip, çözüm önerileriyle birlikte ailelere iletiliyor." dedi.

CİHAN

Yorumlar