Çocuklar için arkeoloji havuzu kuracaklar

Bolu HighWay Outlet Alışveriş Merkezi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Arkeoloji Kazı Havuzu” projesi alışveriş...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar için arkeoloji havuzu kuracaklar

Bolu HighWay Outlet Alışveriş Merkezi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Arkeoloji Kazı Havuzu” projesi alışveriş merkezinde ziyaretçileriyle buluşacak.

Bolu HighWay Outlet Alışveriş Merkezi’nde, 13 yaş arası çocukların arkeoloji, tarih, kültür mirası ve tarihi eserlerin korunması konularındaki farkındalıklarının artırılması için arkeoloji havuzu oluşturacak. Arkeoloji Havuzu Etkinliği kapsamında çocuklara arkeoloji hakkında bilgi verilerek, arkeolog eğitmenler eşliğinde kazı havuzlarda kazı yaptırılarak minyatür eserler bulmaları sağlanacak. Çocuklara, buldukları minyatür eserler ile ilgili bilgilerin aktarılacağı etkinlikte çocuklar, “Gönüllü Kültürel Miras Koruyucusu” ibareli sertifika ile ödüllendirilecek.

CİHAN

Yorumlar