Çocuklar hikaye ve İngilizce kitaplara büyük ilgi gösteriyor

Türkiye'nin ikinci büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Bursa Kitap Fuarı’nda satışa çıkarılan çocuk kitapları büyük ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar hikaye ve İngilizce kitaplara büyük ilgi gösteriyor

Türkiye'nin ikinci büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Bursa Kitap Fuarı’nda satışa çıkarılan çocuk kitapları büyük ilgi görüyor. Pazar gününe kadar açık kalacak fuara 280 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fiyatı 1 lira ile 25 lira arasında değişen kitaplarda fuar kapsamında yüzde 20 ile 40 arasında indirim uygulanıyor.

Fuar kapsamında stant açan yayın grupları ilgiden memnun. Fuara İstanbul’dan katılan Sedir Yayın Grubundan Ayşe Adaş, bu yıl özellikle çocuk kitaplarında macera içerikli hikaye kitaplarının yanında İngilizce kitapların da yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Fuarın İstanbul’u aratmadığını anlatan Adaş, “Bursa’da okuyucu kitlesi her sene çok iyi. Aileler de akın akın geliyor. Özellikle afacan dedektiflik gibi macera kitapları çok iyi gidiyor. Aileler daha çok çocuklarının tercihine saygı duyuyor, kitap seçmesine imkan sunuyor. Ayrıca İngilizce kitaplarına çok eğilim var, okul öncesi kitaplarına büyük ilgi görüyor. Özellikle İngilizce çocuk kitapları ve hikaye kitaplarına büyük ilgi var.” şeklinde konuştu. Fiyatlarda fuara yönelik yüzde 20’lik indirim yaptıklarını anlatan Ayşe Adaş, ayrıca Türkiye genlinde uyguladıkları okullara indirip kuponları ile fuara gelen öğrencilere de yüzde 20’lik bir indirim yaptıklarını sözlerine ekledi.

2 YAŞINDAN İTİBAREN KİTAPLAR VAR

Yumurcak Damla yayın grubundan Mustafa Doğru ise, fuarda özellikle anasınıfı ve okul öncesi ürünlere yoğun ilgi yaşandığını vurgularken, “Artık iki üç yaşından itibaren her çocuk için kitaplar hazırlıyoruz. Fiyatlar ise bir liradan başlayıp 10 liraya katar değişiyor. Bir kaç eğitim kurumundan İngilizce kitaplarda var. İlgi her sene giderek artıyor. Bursa kitaba ilgisi olan bir şehir.” diye konuştu.

Timaş yayın grubu çocuk standından Tuğba Karaca da, fuarda özellikle çocuk kitaplarına büyük ilgi yaşandığını vurgularken, “Önceki dönemlere oranla biraz daha fazla ilgi fazla. Satışlarımız da çok iyi gidiyor. Genelde hikaye kitapları satılıyor. Çocuklar okumayı bilmese dahi resimli kitaplardan eğlenceli dakikalar geçiriyor.” dedi.

Zambak yayınlarında fuar sorumlusu Enes Ergün de, Bursa fuarının her sene kalitesi ve katılımcısını artırdığını belirterek, “Bu sene de bizim beklentilerimiz doğrultusunda büyük bir artış var. Zambak yayıncılık olarak ilkokul ve ilkokul öncesi ürünlerimizle buradayız. Katılımcılar hem kitaplarımızı biliyor, hem de gelecek seneler için bizden ipucu arıyor.” ifadelerini kullandı.

Enes Ergün, ayrıca çocuk kitaplarında özellikle çocukların aileleri ile birlikte vakit geçirmeye yarayan kitapların daha çok ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar