Çocuklar hayvan merakını barınaktan aldıkları hayvanlarla gideriyor

Samsun’da kurulu bulunan ve Türkiye’nin sayılı büyüklükteki hayvan barınakları arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı sokağa atılmış kedi ve köpekleri sahiplendirme ile çocukların hayvan merakını gidermeye yardımcı...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar hayvan merakını barınaktan aldıkları hayvanlarla gideriyor

Samsun’da kurulu bulunan ve Türkiye’nin sayılı büyüklükteki hayvan barınakları arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı sokağa atılmış kedi ve köpekleri sahiplendirme ile çocukların hayvan merakını gidermeye yardımcı oluyor.

Samsun’un İlkadım ilçesi sınırları içerisinde Çatkaya mevkiinde 150 dönüm arazi içine kurulan Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınaklarından birisi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Modern Hayvan Barınağı sahiplenilmeyi bekleyen hayvanlarla dolu. Güçten düşmüş ya da sokağa terk edilmiş cins diye tabir edilen kedi ve köpekler 150 dönümlük geniş bir arazide kurulan barınakta bakılmaya çalışılıyor. Burada görevli personel tarafından hayvanların sağlık kontrolleri, ilaçlanmaları ve kısırlaştırılma işlemlerinin büyük bir titizlikle yapıldığını belirten yetkililer, vatandaşları burada bulunan hayvanları sahiplenmeye davet ediyor. Zamanında karne hediyesi olarak veya bir erkeğin eşine sevgililer günü hediyesi olarak aldığı onlarca kedi ve köpeğin şimdi barınakta yaşadığını kaydeden yetkililer, bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. İsteyen kişilerin gelip barınaktan hayvan sahibi olabileceklerini hatırlatan Yetkililer, "Bir aile bakamadığı için yavru bir kediyi buraya getirip bize teslim ediyor. Başka bir gün ise çocuğunun hayvan merakını gidermek isteyen bir başka aile ise aynı yavruyu alıp çocuklarının hayvan merakını gidermek için sahipleniyor. Barınak sayesinde sokağa atılan hayvan sayısında bir düşüş yaşanıyor. Bir de aile gidip yüzlerce lira petshoplara para vermek zorunda kalmıyor. Çocuğunun hayvan merakı geçtiğinde ise aynı hayvanı sokağa atmak yerine yine barınağa getiriyorlar.” dedi.

CİHAN

Yorumlar