Çocuklar 'bayram yeri' geleneğiyle Balat'ta buluştu

İstanbul'da unutulmaya yüz tutan geleneğin yaşatıldığı etkinlikte tatile çıkamayan çocuklar oyun aynayıp, balon uçurarak müzik eşliğinde eğlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar 'bayram yeri' geleneğiyle Balat'ta buluştu
Unutulmaya yüz tutan "bayram yeri" geleneği, Balat'ta çocuklar için düzenlenen etkinlikle yeniden yaşatıldı.

Çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım eden Hobbit House tarafından hazırlanan programda, bayramda tatile çıkamayan çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinliği düzenleyen Murat Asilcan, Balat'ta unutulan bir geleneği yeniden yaşatmaya çalıştıklarını dile getirerek, ''bayram yeri'' programına katılanların çok mutlu olduğunu söyledi.

Asilcan, programı gelenek haline getirmeyi istediklerini belirterek, "Balat'ta yaşayan yoksul çocukları burada eğlendirmeye çalışıyoruz. Onların yüzünü biraz olsun güldürmek bizi çok mutlu ediyor. Onlara çikolata, şeker, kitaplar, oyuncaklar dağıttık. Çocuklarla oyunlar oynadık. Onlara balonlar dağıttık, müzik eşliğinde eğlendik. Çocuklarla burada toplanarak bayramlaştık. Bu geleneği sürekli hale getireceğiz. Çocuklara yardım etmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz.'' diye konuştu.

Etkinliğe katılan çocuklardan Nurcan Ağıralioğlu ise mutlu olduğunu ifade ederek, ''Burası bizim mutlu olmamız için uğraşıyor. Oyunlar oynuyoruz. Ablalarıma ve ağabeylerime teşekkür ediyorum.'' dedi.

Dilek Övenler de çok eğlendiklerini söylerken, ''Her zaman burada eğlenceli bir ortam var. Bize yardımcı oluyorlar. Onlar sayesinde oyuncaklarımız, kitaplarımız oluyor.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar