Çocuk Parkında Fuhuş Pazarlığı

İstanbul, Aksaray'da bir çocuk parkında fuhuş pazarlığı görüntülendi. Park fuhuş merkezine dönüştürülmüş, mahalle sakinleri ise durumdan çok rahatsız...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Parkında Fuhuş Pazarlığı

Aksaray, İstanbul'un en eski semtlerinden biri... Metro hattıyla, otobüs duraklarıyla, günde binlerce insanın geçtiği İstanbul'un en sıkı aktarma noktalarından biri... Laleli, Kapalıçarşı, Sultanahmet'e yakınlığı dolayısıyla ticaret yahut tatil için gelen 72 milletten bireyin geçiş noktası...

İşte en merkezi noktalarından birisi bulunan Aksaray'daki bir çocuk parkındaki fuhuş pazarlığını görüntülendi. Park bir fuhuş merkezine dönüştürülmüş, mahalle sakinleri ise fazla fazla rahatsız...

MAALESEF MERKEZ HALİNE GELMİŞ

Aksaray Metrosu'nun çıkış kapısının takribî 200 mt. karşısında bir çocuk parkı yer alıyor. Çeşitli spor aletlerinin de bulunduğu bu parkı, kentteki benzerlerinden ayıran bir ayrım var. Bu parkın bir beraberinde minikler keyifle Oyun oynarken, parkın içerisinde ve çevresinde pis pazarlıklar dönüyor. Parkı konut tutanlar orayı merkezi biçimine çevirmiş.

GÜPEGÜNDÜZ FUHUŞ PAZARLIĞI

Güpegündüz 10 kadın, parkın içerisinde ve çevresinde tur atarak alıcı bekliyor. Bu kadınlar kimi kandırılarak kimi de kendi istekleriyle bu cehenneme düşüyor. Etrafta bu kadınları çalıştıran belki de çalışmaya zorlayan beyler de var. Park adeta fuhuş için bir sergi bölgesine dönüşmüş. Çocuklar kaydıraktan kayarken, hanımların çevresinde pervane bulunan 40'lı, 50'li yaşlarda fazla fazla sayıda bay güpegündüz, sokak ortasında fuhuş için pazarlık yapıyor. Gazetemize gelen bir ihbar üstüne parka gidiyoruz. Öğlen saatleri, hava güneşli...

ÇOCUKLAR NEŞE İLE OYNUYOR

Parkta sayıları az olsa da minikler var, neşeyle oyun oynuyorlar. Kalabalık bir bay grubu çevrede bekleşiyor, arayış halindeler. Bazıları ise spor aletlerinde oturuyor. Sayısı 10'u bulan yaşam kadını ise parkın çevresinde ve içerisinde volta atıyor. Bu yürüyüşler esnasında hanımların yanına gelen erkekler, fuhuş için pazarlık yapıyor. Dakikalar içerisinde birkaç pazarlık bitiriliyor. Yabancı uyruklu bulunan hanımların derhal tamamı kırık da olsa Türkçe konuşuyor.

HASTALIK KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL

Kadınların herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadığı ise tam bir muamma... Parka gelip bu kadınlarla pazarlık oluşturan kimsenin de bu konu pek umurunda değil bunun şeklinde gözüküyor.

Bölgedeki esnaf da vaziyetten şikayetçi... Gün boyu dükkanlarında alın teri döken esnaf, derhal yakınlarında böyle pis bir pazarlığa tanık olmaktan rahatsız. Polise yaptıkları şikayetlerden netice alamamışlar.

Zaman süre polis alana geldiğinde fuhuş pazarlığının geçici şekilde durduğunu, lakin polis gittikten sonra tekrardan kaldığı yerden başladığını anlatıyorlar.

'POLİS EVLERİ MÜHÜRLÜYOR'

İskenderpaşa Mahalle Muhtarı Fikret Saral, sokak ortasında fuhuş pazarlığının beş yıldır bu biçimde devam ettiğini söylüyor. Mahalle sakinlerinin, etraf esnafın birçok defa konuyla ilgili şikayetçi olduğunu belirten Saral, 'Şehitler Parkı ile metro kapısının içerisinde 17-18 bayan var. Bunlar sürekli fuhuş yapıyor. Esnaf, mahalle sakinleri bundan şikayetçi. Caddede yüce orta çıkarlarını pazarlıyor bu kadınlar. Şikayet ettik, polis geliyor, kadınları alıyor. Kaymakam, emniyet müdürü konuya duyarlı. Emniyette bu kadınlarla ilgili üç, dört dosya olduğunu biliyorum. Ceza kesiliyor, ev mühürleniyor. O evler sürekli değişiyor. Biz de birkaç defa polisle mühürlemeye gittik. O evi mühürleyip, kapatıyorsun diğer eve geçiyorlar. Arkasında kimler mevcut bilmiyoruz. Polis geldikten sonra üç, dört gün bulunmamakta oluyorlar. Daha sonra tekrardan çıkıyorlar' diyor. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar