Çocuk meclisinden Anneler Günü etkinliği

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi, her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü'nü unutmadı ve Esenyurt Sosyal ve Kültür Tesisleri'nde Çocuk Meclisi üyesi çocukların annelerinin, mahalle halkının ve AK Parti İlçe...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk meclisinden Anneler Günü etkinliği

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi, her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü'nü unutmadı ve Esenyurt Sosyal ve Kültür Tesisleri'nde Çocuk Meclisi üyesi çocukların annelerinin, mahalle halkının ve AK Parti İlçe Kadın Kolları üyelerin katıldığı bir programla hem kendi annelerinin hem bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Anneler Günü'nün dünyada ilk defa 1908 yılında, Türkiye'de ise 1955 yılından itibaren kutlanmaya başlandığı ve dünyadaki bütün annelerin; günün anlamına istinaden çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anıldığının hatırlatılarak başlanan programda, Keykubat Çocuk Meclisi üyelerince kısa skeç gösterisi yapıldı, şiirler okundu ve hikayeler anlatıldı. Programa iştirak eden annelere çiçek hediye edildi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi'nce 21 ve 27 yaşlarında iki engelli çocuğuna bakıp büyüten Döndü Anne yılın annesi seçilerek, kendisine hediyeler verildi. Yapılan bu etkinlikte anneler zaman zaman duygu dolu anlar yaşarken, çocukların gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, annelerin çok yüce varlıklar olduğunu belirterek, “9 ay karınlarında taşıyan, dünyaya getiren, büyüten annelerimizi sadece bir günde değil her gün hatırlamalı, onların her zaman hayır dualarını almalı ve evlat olarak onlara her şeyin en güzelini yaşatmak için elimizden gelini yapmalıyız. Bu vesile ile ben de bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” dedi.

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu ise bu anlamlı günde bu içten ve sevgi dolu programı hazırlayanlara teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar