Çocuk Meclisi, TBMM'yi ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, çocuk haklarına ilişkin görüşlerini paylaşmak, çalışmalar hakkında bilgi almak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Meclisi, TBMM'yi ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, çocuk haklarına ilişkin görüşlerini paylaşmak, çalışmalar hakkında bilgi almak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti.
Ziyarette, Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Mustafa Şahin Gül ve beraberindeki 22 komisyon üyesi, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu’nun konuğu oldu.
Meclis üyeleri ile tek tek tanışan, sorularını samimiyetle yanıtlayan, görüşlerini dinleyen Dağoğlu, eğitimde eşitlik, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeleri, çocuk işçiler, aile içi şiddet, çocukların ihmal ve suiistimali, sokakta çalıştırılan çocuklar, çocukların söz hakkına değer verilmesi gibi konularda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

OKULLARDA ÇOCUK HAKLARI DERSİ İSTEDİLER

Çocuk Meclis üyeleri ise Dağoğlu’na, okullarda çocuk hakları dersinin konulması, okul bahçelerinin iyileştirilmesi, okulların eşit imkanlara kavuşturulması, ailelerin çocuk hakları konusunda bilinçlendirilmesi, okulların fiziksel engelli çocuklara uygun hale getirilmesi, ailede ve okullarda devam eden şiddetin engellenmesi, çocuklara okuyacakları okulu seçme hakkı tanınması gibi taleplerini ilettiler. Çocuk Meclisi üyelerinin görüşlerini not alan Dağoğlu, gerek meclise gerekse ilgili bakanlıklara bu talepleri ileteceğini belirtti.
Çocuk Hakları İzleme Komitesi ve TBMM’nin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Prof. Dağoğlu, sağlanan en önemli gelişmelerden birinin Çocuk Ombudsmanlığı kararının Meclis’ten geçirilmesi olduğunu ifade ederek çocuklarla ilgili konularda getirilen bu kamu denetçiliği mekanizmasının büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi
Çocuklarla tek tek fotoğraf çektiren TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Prof. Türkan Dağoğlu, toplantının sonunda Başkan Mustafa Şahin Gül’ün tüm meclis üyeleri adına kendisine ilettiği davet üzerine, en kısa zamanda Çocuk Meclisi’ni ziyaret edeceğini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar