Çocuk katiline ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 yaşındaki Ömer Den'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 61 yaşındaki katil zanlısı Ö.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk katiline ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 yaşındaki Ömer Den'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 61 yaşındaki katil zanlısı Ö.A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

    Geçen yıl 9 Temmuz'da 62 Evler mevkiinde cesedi bir çuval içinde bulunan Ömer Den'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Ö.A. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı tamamlayan Hendek Cumhuriyet Savcısı, fezlekeyi Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Hazırlanan iddianame, Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

    İddianamede, şüphelinin Uludere kenarında bankta otururken maktul çocuğun yanına gelerek kendisinden para istediği, şüphelinin çocuğu alıp evine götürdüğü ve burada bilinmeyen bir nedenden dolayı çocuğu evde bulunan çamaşır ipi ile boğazını sıkarak boğduğu öne sürüldü.

    Şüphelinin çocuğun cesedini evde bulunan çöp poşetinin içine koyup ağzını bağlayıp eve bıraktığı, cesedi daha sonra evinin arkasında bulunan çalılıkların arkasına koyduğu ve üzerine incir ağacının dallarını keserek örttüğü ileri sürüldü. Şüphelinin daha sonra gece saat 03.00 sıralarında noel baba sakalı takarak ve yanına ekmek bıçağını alıp cesedi olduğu yerden alarak yakında bulunan dereye atmak için giderken civarda bulunan şahıslar tarafından farkedildiği ve takip edildiği kaydedildi.

    Şüphelinin cesedi bırakarak kaçtığı, kaçarken de takmış olduğu noel baba sakalını ve montunu çıkardığı, bıçağı sardığı kağıt parçasını da olay yerinde bıraktığı ileri sürülen iddianamede, noel baba takma sakal üzerinde yapılan incelemede genotipik özelliğinin şüpheliye ait olduğunun belirlendiği belirtildi.
    
    Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu Başkanlığı'ndan alınan otopsi raporunda çocuğun boğularak öldürüldüğünün tespit edildiği ifade edilen iddianamede, şüphelinin alınan beyanında da çocuğu boğarak öldürdüğünü beyan ettiği öne sürüldü.

    Ö.A.'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Öte yandan cinayet soruşturmasında Ö.A.'nın resmi nikahlı eşinden 38 yıldır haber alınamadığı, ortaya çıkmıştı. Resmi nikahlı eşi için kayıp başvurusunda bulunmadığı öne sürülen katil zanlısının dini nikahlı ikinci eşinden olan 4 çocuğunu da resmi nikahlı eşinin üzerine kaydettirdiği ileri sürülmüştü. CİHAN

Yorumlar