Çocuk işçiliği ile mücadele için yürüdüler

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Fatih Bingölbali, çocuk işçiliğinin insan hakları sorunu olduğunu belirtt. Bingölbali, "Üzülerek ifade ederim ki, çocuklarımızın arasında; hurda ve kâğıt toplayan, ayakkabı boyayan, araba camı...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk işçiliği ile mücadele için yürüdüler

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Fatih Bingölbali, çocuk işçiliğinin insan hakları sorunu olduğunu belirtt. Bingölbali, "Üzülerek ifade ederim ki, çocuklarımızın arasında; hurda ve kâğıt toplayan, ayakkabı boyayan, araba camı silen, uyku saatinde olması gerekirken, mendil satan, öğrenim göreceği yaşta atölyelere giden, tamirhanelere giden çocuklarımız var." dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı. İlk olarak hükümet konağı önünde toplanan çocuklar pankart açarak çocuk işçiliğine son verilmesi mesajı verdi.

    Çocuk işçiliğine dikkat çekme amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Fatih Bingölbali, Muş’ta da çocuk işçiliğinin olduğunu ve buna bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

    Çocuklarla birlikte yürüyüş yapan Vali Yardımcısı Fatih Demir de, “Tüm dünyada, Türkiye’de ve Muşumuzda çocuk işçi olmasını kabul etmiyoruz. Bugünün anlam ve önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapıp çocuklarımıza sahip çıkacağız." dedi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Şerif Turan ise "Çocuk işçiliğinin azaltılması ve engellenmesi için düzenlenen bu faaliyeti destekliyoruz. Çocuk işçiliğinin bugüne ve geleceğimize zarar vermektedir. Bu zararın önlenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

    Yaz tatili uygulamasının başlamasıyla birlikte çocuk işçiliğinin arttığına dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, "Yaz tatili başlar başlamaz yaz spor okullarımızı faaliyete girmektedir. Bu nedenle tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı spora davet ediyoruz. Yüzme hariç ilimizde tüm yaz spor branşlarını açmış bulunmaktayız. Kayıt alıp antrenör arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Hem yaz Kur’an Kurslarına katılan çocuklarımıza ve yazın boşta kalanları seans şeklinde alacağız. Tüm masraflar bizimden yeter ki çocuklarımız ve gençlerimiz spora gelsin." ifadelerini kullandı.

    Konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve çocukların katılımıyla hükümet konağından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesine kadar yürüyüş yapıldı. CİHAN

Yorumlar