Çocuk Evleri'nden Kutlu Doğum programı

Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü bünyesinde ki Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce Kutlu Doğum Haftası kutlaması gerçekleştirildi.     Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Evleri'nden Kutlu Doğum programı

Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü bünyesinde ki Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce Kutlu Doğum Haftası kutlaması gerçekleştirildi.

    Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programının açılış konuşmasında İl Müdürü Şerafettin Akyüz, "Peygamberimiz Hz Muhammed'in (sav) miladi doğum günü olan 20 Nisan'ın içinde bulunduğu hafta, 1989 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde Kutlu Doğum Haftası Olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu sene 1443. senesi kutlanan Kutlu Doğum Haftası Peygamberimizin ve tebliğ ettiği Dinin samimi bir şekilde anlatılması şiarıyla başlayıp Ülkemizin insanları arasında bir bilgi ve irfan ziyafeti, kardeşlik şöleni ve manevi açıdan bir arınma haftasına dönüşerek geride kaldı.” dedi.

    Akyüz, Peygamberimizin (sav) dünyaya geldiği zamana baktığımızda, hukuksuzluğun, adaletsizliğin zulmün ve her türlü ahlaksızlığın zirvede olduğu için cahiliye dönemi olarak adlandırıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Efendimiz o gün ki şartlarda oldukça zor bir hayat mücadelesine öksüz ve yetim olarak başladı. Doğmadan kısa bir süre önce babasını, doğduktan sonra ise annesini kaybetmiştir. Allah (cc) göndermiş olduğu ayetlerde bu dönemi yüce kitabımız Kur'an'da şöyle anlatmıştır: 'O Allah seni yetim olarak bulup barındırmadı mı? Öyle ise yetimi üzecek, incitecek sözlerden kesinlikle sakın' diye buyurarak öksüz ve yetim olarak büyümenin ne anlama geldiğini, onları gözetip kollamamız gerektiğini anlatmak istemektedir. Devletimizin bizlere birer emaneti olan Çocuk evlerimizde, Kurum ve Kuruluşlarımızda barınma altında bulunan çocuklarımız, Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftasını yad ederek, O'na karşı bir vefa borçlarını yerine getirmeye çalışacaklar."

    Programda sırasıyla, Gül Bahçesi oyunu, şiir (40 yaşındasın), Kutlu Doğum Röportajı konulu skeç, Esma-ül Hüsna gösterisi, şiir (Naat), Peygamberimiz (sav) doğumunu anlatan oyun, İbrahim Ethem konulu oyun, Hz. Fatıma konulu oyun, ilahi dinletisi ve semazen gösterisi ile devam etti.

    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, program sonunda, emeği geçen yöneticiler ve çocuklara teşekkür etti. Programa katkılarından dolayı Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki adına Mustafa Yalçın'a, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Aslantaş'a, İşadamı Abdullah Keskinkılıç'a, Av. Tahir Keskirkılıç'a ve Andaç Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Andaç’a plaket verildi. CİHAN

Yorumlar