Çocuk başkanın ilk talimatı okul bahçesi çevre düzenlemesi oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yozgat Belediye Başkanlığı makamına oturan Ağahefendi Ortaokulu 7.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk başkanın ilk talimatı okul bahçesi çevre düzenlemesi oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yozgat Belediye Başkanlığı makamına oturan Ağahefendi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Zeynep Şahiner’in ilk talimatı kendi okul bahçesinin çevre düzenlemesi oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın makamında koltuğuna oturan 7. sınıf öğrencisi Zeynep Şahiner, Yozgat’la ilgili hazırladığı projelerini sıralayarak, ilk çalışmasını kendi okuduğu okulun çevre düzenlemesi olduğunu ifade etti.

Şehir merkezindeki kamu kurumlarını şehrin dışında uygun bir alana taşımayı planladığını belirten Şahiner, "Nohutlu Tepe ve Çamlık arasına sıkıştırılmış ilimizi genişletmek için Kız Meslek Lisesi, Yozgat Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Vali Konağı gibi kamu kurumlarımızı şehir dışına taşıtacağım. Bu proje ile yeni iş imkanı da doğacaktır. Ayrıca belediye terminalini şehir dışına taşıyacağım, yerine de Kayseri de olduğu gibi Kayseri Form projesi benzeri 66 katlı devasa bir gökdelen ve 6 katlı otopark ve üç katlı AVM yapılmasını düşünüyorum." dedi.

Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamasının ardından, belediye park baçeler müdürünü telefonla arayarak, eğitim gördüğü okulun çevre düzenlemesinin yanı sıra spor sahaları anaokulu ve birinci sınıf öğrenciler için oyun parkları yapılması talimatı verdi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da geleceğin teminatı olan çocukların bu makam ve mevkilerde il ve ülke yönetiminde söz sahibi olacağını söyledi. Başkan Arslan, "Öncelikle küçük yavrumuzu cesaretinden dolayı tebrik ediyor kutluyorum. Yarınımızın teminatı olan çocuklarımız gelecekte bu makam ve mevkilerde şehrimizin ve ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklardır. Bizlerin amacı ise onlara daha yaşanılır, ekonomik ve sosyal anlamda huzurlu bir şehir bırakmaktır. Bu vesile ile çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar